Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση για τη συνάντηση με Αρχηγό ΠΣ και ΓΓΠΠ


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλο και Θίχτηκε εκ νέου το θέμα των αδειών, ωραρίων, καθηκοντολόγιων.
Ο Αρχηγός μας δήλωσε ότι αναμένει απαντήσεις από ανάλογες υπηρεσίες του Α.Π.Σ. για το θέμα αυτό.
Θίχτηκε το θέμα του επιδόματος των 150 €. Μας παρέπεμψε στην πολική ηγεσία και το ΥΠ.ΟΙΚ.
Σχετικά με την ανανέωση των συμβασιούχων μας ενημέρωσε ότι το αίτημα έχει προωθηθεί από το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και μετέπειτα στο Γ.Λ.Κ. και αργότερα θα πάει στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Προβλήματα υπάρχουν και με το θέμα των αλληλογραφιών από το Α.Π.Σ.
Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. στον οποίο διαμαρτυρηθήκαμε ότι δεν έχουμε λάβει εδώ και δύο μήνες την απάντηση από το Α.Π.Σ. για το κόστος του επιδόματος των 150 € καθώς και το κόστος για εξομοίωση των μισθών με το μόνιμο προσωπικό.
Ο κ. Γ.Γ. επικοινώνησε με την κ. Ραγκαβά και του ξαναέδωσε εντολή.
Αναμένουμε απάντηση.
Για το θέμα των συμβασιούχων ο φάκελος για την τροποποίηση του Π.Δ.121/2007 έχει σταλεί στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γ.Λ.Κ. από 28/02/2013, Διεύθυνση 21η προϋπολογισμού με Τμηματάρχη τον κ. Καλαϊτζίδη και τον φάκελο τον έχει χρεωθεί η κ. Παυλοπούλου στο τηλέφωνο 210-333.8279. Έχει γίνει η σχετική όχληση, και θα συνεχιστεί, από την ΠΟΠΥΣΥΠ.
Ας πάρουν και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να πάει στο ΣΤΕ. Να ξεμπερδεύουμε το συντομότερο.
Για την προκήρυξη των 750 πυροσβεστών δεν πήραμε κάποια σαφή απάντηση από τον κ. Γενικό. Για το θέμα των 19 επιλαχόντων μένει προς το παρόν παγωμένο, ομοίως και για τους επιλαχόντες.
Σχετικά με το σχέδιο νόμου, επαναδιατυπώσαμε τις ενστάσεις μας, μας δηλώθηκε ότι έχουν γίνει δεκτές αρκετές παρατηρήσεις μας. Τον ενημερώσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των παρατηρήσεών μας και δεν είναι και πολύ σύμφωνοι με την «αναδιάρθρωση». Συμφώνησε ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση για καθηκοντολόγιο, ωράρια, εκτός έδρας, άδειες κ.λ.π.
Ας φροντίσουν τα Σωματεία και οι συνάδελφοι να είναι σε εγρήγορση καθότι ο χρόνο κυλάει, τα προβλήματα διογκώνονται χωρίς να λύνεται τίποτα!!!
Ειδικά για τα 150 €, ωράρια, άδειες και την ανανέωση των συμβασιούχων παραμένουν στάσιμα.
Τις επόμενες ημέρες εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις για τα παραπάνω, η μόνη επιλογή είναι στο δρόμο. Οι δικαιολογίες τελείωσαν.
Τα προβλήματα τόσα χρόνια λύνονται στους δρόμους και με αγώνα και όχι στους καναπέδες και στο internet με φανφάρες και αερολογίες.
Ας φροντίσουν ειδικά και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αν θέλουν να δουλέψουν να δώσουν παρών στις κινητοποιήσεις και όχι να περιμένουν από άλλους να τρέχουν γι’ αυτούς….
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και νέες ενημερώσεις και εξελίξεις.