Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση Σωμ. Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης - 10/3/2013


Συνάδελφοι,
Όπως ήδη σας ενημερώσαμε με προηγούμενο έγγραφό μας, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά βαλλόμαστε από νέα δεδομένα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αδράνεια σε αυτές τις περιπτώσεις, αποτελεί κακό σύμβουλο. 
Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε νέος γύρος επαφών με βουλευτές όλων των παρατάξεων της περιφέρειας μας, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουμε τα φλέγοντα θέματα του κλάδου μας , ζητώντας την παρέμβαση τους όπου αυτή είναι εφικτή. Οι επαφές που πραγματοποιήσαμε ως στιγμής είναι με 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πέντε βουλευτές της Ν.Δ , έναν ανεξάρτητο βουλευτή και έναν βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εκκρεμούν κι άλλες, με προγραμματισμένα ήδη ραντεβού προς συνάντηση. Πρέπει να πούμε ότι κανένας δεν αρνήθηκε να γίνει αρωγός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που τους θέσαμε, και δεν είναι άλλα από τα παρακάτω:
1.Ωράρια εργασίας, αν θέλουμε να μιλάμε για ομογενοποίηση στο Π.Σ
2.Καθηκοντολόγιο, περιττός ο χαρακτηρισμός επικουρικοί
3.Επίδομα των 150 Ευρώ που αναίτια και παράνομα περικόψανε από ΠΠΥ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
4.Επιλαχόντες και απορρόφησή τους καθώς ήδη έχει παρέλθει ένα (1) έτος και δεν έχει απορροφηθεί το 50% των κενών οργανικών θέσεων που προέκυψαν στο Π.Σ, με βάση του Ν.3938/2011.
5. Πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό του 2012, καθώς και ανανέωση 5ετίας.
Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουν (κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στης 04/03/2013 για το επίδομα των 150€ επικίνδυνο και ανθυγιεινό , αναφορά στης 07/03/2013 προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων) εκ των βουλευτών που συναντήσαμε και ενημερώσαμε, και αναμένουμε και επόμενες επερωτήσεις όπως μας διαβεβαίωσαν οι υπόλοιποι βουλευτές θα κατατεθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας της οποίες και θα σας γνωστοποιήσουμε .
Επίσης, τέθηκαν θέματα σε δημόσια διαβούλευση όσο αφορά την Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος . Κάναμε τις προτάσεις μας ως Σωματείο γνωρίζοντας τα όσα διαδραματίζονται όσο αφορά και την προσπάθεια τους προς τροποποίηση του Νόμου 3938/2011 με τον οποίο προσληφθήκαμε.
Έχουμε επίσης προγραμματιστεί εκ νέου σημαντικά ραντεβού, για τα αποτελέσματα των οποίων θα σας ενημερώσουμε με νεότερο έγγραφο μας
Συνάδελφοι, όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. 
Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά προκειμένου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να κερδίσουμε ότι μπορούμε περισσότερο, ακόμη και με αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Μη ξεχνάτε ότι όλα αυτά που κερδίσαμε, μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα κερδίσαμε, σε πείσμα όσων μας χλεύαζαν για αυτό που περιμέναμε… Το γεγονός και μόνο ότι το πετύχαμε , αρκεί για να τους πείσουμε ότι η υπομονή και η επιμονή μας - με ότι αυτό συνεπάγεται - είναι ανεξάντλητη.
Συνεχίζουμε………….
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ!

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ