Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ - 4/2/2013


Συνάδελφοι, καλό μήνα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Προεδρείο πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό κ. Σωτ. Γεωργακόπουλο και τον Υπαρχηγό κ. Βασ. Παπαγεωργίου.
Συζητήθηκαν εκτενώς οι τροποποιήσεις του Ν.3938/11.
Ο κ. Αρχηγός αναμένει ενημέρωση για το ακριβές κόστος που θα στοιχίζει επιπλέον κάθε Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό.
Ζητήσαμε να εξαντληθούν όλες οι παράμετροι, ηλικίες, συνταξιοδοτικό, καθηκοντολόγιο κ.λ.π. και να υπάρξουν προσωποπαγείς θέσεις για τους υπόλοιπους μέχρι συνταξιοδότησής τους ΑΜΕΣΑ μέσα στη ρύθμιση του Ν.3938/11.
Ο κ. Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι ο Ν.3938/11 θα είναι προς βελτίωση και ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του και ότι θα επεξεργαστούν όλες τις προτάσεις μας.
Συζητήθηκαν εκτενώς το θέμα της εργασίας των συμβασιούχων πυροσβεστών καθώς και των επιλαχόντων, όπως και της WIND καθώς αναμένεται σύσταση Επιτροπής για προσφορές τις επόμενες ημέρες.
Αναμένεται να μπουν τελικά τα χρήματα των τριετιών που όμως αναγνωρίζονται μόνο μέχρι 7 συνολικά έτη σαν προϋπηρεσία όπως ορίζεται με τον Ν.4024/11.
Μέσα στην εβδομάδα θα ενημερωθείτε και για περαιτέρω εξελίξεις και ενέργειες.
Χθες πραγματοποιήθηκαν Γεν. Συνελεύσεις των Σωματείων Σαλαμίνας και του Ν. Ηλείας με καθολική συμμετοχή των μελών και ενημέρωση από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ.
Συνάδελφοι έχουμε δρόμο, είναι όλα ρευστά. Δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα ούτε τα ζητήματα σχετικά με το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, τα εκτός έδρας, τις μεταθέσεις, τις μετακινήσεις κ.λ.π. των ΠΠΥ ούτε όμως και η ανανέωση 1+2 αντιπυρικές περιόδους για τους συμβασιούχους. Θα ενημερωθείτε περαιτέρω.