Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση για το 9ο Συνέδριο


Με πλήρη επιτυχία και καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 9ο πανελλαδικό συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ. Αξιοσημείωτο παρ’ όλες τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τις χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Παραβρέθηκαν 32 πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΥΔ. Ήρθαν συνάδελφοι από Έβρο, Ξάνθη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Κεφαλονιά, Άμφισσα, Ιτέα, Λειβαδιά, Χαλκίδα, Μαντούδι, Λαμία, Βόλο, Εύβοια, Αττική, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθο, Άργος, Κυκλάδες, Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη, Κω, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασήθι, Μέγαρα, Σαλαμίνα, Άρτα, Κιάτο, Ναύπακτο, Λαύριο, Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Αίγιο, Καλάβρυτα κ.α. δίνοντας οι συνάδελφοι ένα ηχηρό και δυναμικό παρόν αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Ομόφωνα ψηφίστηκε τροποποίηση του Καταστατικού και απολογισμού 2011-2012.
Στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας υπήρξαν 35 περιπτώσεις για το 2011 και δόθηκαν 28.000 € και 40 περιπτώσεις για το 2012 και δόθηκαν 34.400 €. Το υπόλοιπο του Ταμείου είναι 234.000 €.
Απορρίφθηκε η πρόταση για τα 1.500 άτομα, όπως έχει διατυπωθεί, και όποια πρόταση δεν είναι προς βελτίωση του Ν.3938/11 και δεν είναι ξεκάθαρη θα μας βρίσκει απέναντι.
Δεν καλέσαμε εκπροσώπους κομμάτων κ.λ.π. Επιστολή απέστειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και παραβρέθηκαν ο υπεύθυνος της Επιτροπής του Α.Π.Σ. για τον Ν.3938/11 Κλαδάρχης κ. Δ. Κανελλόπουλος και ο κ. Ν. Τσιόγκας από την ΕΑΠΣ. Παρότι υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και απορίες συναδέλφων και οι δύο συνάδελφοι απάντησαν με υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις για πάνω από δύο ώρες και ανταλλάξαμε προβληματισμούς, προτάσεις και θέσεις ΕΑΠΣ, ΠΟΣΠΥΔ, Α.Π.Σ. κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν αφού τις περισσότερες φορές οι ηγεσίες περιορίζονταν μόνο σε χαιρετισμούς.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τα Σωματεία που παραβρέθηκαν στο συνέδριο, αψηφώντας έξοδα, καιρικές συνθήκες κ.λ.π. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις.