Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ - 22/1/2013


Συνάδελφοι,
Σχετικά με τη σημερινή σύσκεψη του Επιτελικού Σχεδιασμού και μετά τις όποιες αποσαφηνίσεις μας έχουν κάνει στο συνέδριο ο Υπεύθυνος του Α.Π.Σ. και ο εκπρόσωπος της ΕΑΠΣ, οι αριθμοί έχουν ως εξής με κάποιες μικρές αποκλίσεις:
1.548 άτομα περίπου είναι μέχρι 35 ετών.
2.200 άτομα περίπου είναι πάνω από 35 ετών.
950 άτομα περίπου είναι πάνω από 45 ετών.
2200 άτομα περίπου είναι μέχρι 45 ετών.
Για όλα τα παραπάνω πρέπει να διευκρινιστούν αρκετές παράμετροι, όπως:

  1. Υπάρχουν πιστώσεις;
  2. Αν ναι, πόσες;
  3. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το 2013-2014 σχολές γιόκ.
  4. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκτιμάται 5.000.000 € που στοιχίζει περίπου η χορήγηση του επιδόματος των 150 € των Π.Π.Υ. δυσκολεύονται να βρεθούν.
  5. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ενδεχόμενη μονιμοποίηση άμεσα των 4.000 Π.Υ. εκτιμάται με πρόχειρες διαδικασίες ότι στοιχίζουν περίπου 11.000.000 €.
  6. Πόσους θα απορροφήσουν; Πότε; Με ποιο καθεστώς;
  7. Μετά το 2015 το συνταξιοδοτικό προβλέπεται ότι για να συνταξιοδοτηθούν ένστολοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει 35ετία, δηλ. αν προσληφθεί κάποιος 35 ετών θα πρέπει να βγει 70 χρονών στη σύνταξη, χώρια την αναγνώριση πλασματικών κ.λ.π.
  8. Θα αναγνωριστούν τα ένσημα ΙΚΑ παλαιότερα αν ναι πόσα; Ήδη με τον υπάρχον νόμο στο ενιαίο μισθολόγιο αναγνωρίζονται μόνο «7 έτη προϋπηρεσίας» στο Δημόσιο δεν πα να έχεις 50 χρόνια προΰπηρεσία.
  9. Συνταξιοδότηση ανάλογα με την ηλικία του κάθε Π.Π.Υ. αν υπάρχει δυνατότητα θα πρέπει να συνυπολογιστεί αν συμφέρει να βγει στη σύνταξη είτε με το καθεστώς του δημόσιου υπάλληλου, είτε με το καθεστώς για τα σώματα ασφαλείας, είτε με άλλες παραμέτρους, π.χ. συνταξιοδοτικό όπως και τα πολιτικά πρόσωπα του Π.Σ.
Συνάδελφοι, τα παραπάνω είναι εκτιμήσεις κατά προσέγγιση και σας τα αναφέρουμε για να λάβετε υπόψη σας ότι χρειάζονται δεκάδες συνυπολογισμοί εφόσον και αν υπάρχουν χρήματα για να βγει κάτι …..!!!
Συνεπώς χρειάζεται χρόνος συνάδελφοι. Μην ξεχνάτε ότι για την τροποποίηση του Π.Δ. περί μεταθέσεων έχει συσταθεί Επιτροπή από τον Αύγουστο του 2012, δηλ. εδώ και περίπου 6 μήνες και ακόμα τίποτα…. Θυμηθείτε τι βγήκε τότε στη διαβούλευση του Ν.3938/11 και τι ψηφίστηκε μετέπειτα.
Αν υπάρχουν τα χρήματα, αν συμπλεύσουν ωράριο, εκτός έδρας, άδειες, μισθολόγιο, συνταξιοδοτικό κ.λ.π. Για πόσα άτομα και αν συμφωνήσουν η τρικομματική κυβέρνηση και όπως εκτιμάται πριν το Πάσχα να γίνουν όλα αυτά και εφόσον υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση, τότε βλέπουμε.
Το σίγουρο είναι ότι Α.Π.Σ. και Αξιωματικοί καίγονται να μας βάλουν σε βάρδιες και όμοιο καθηκοντολόγιο με αυτούς. Ωραία όλα, καλά να γίνει. Με τι μισθό; Με τι ισχύοντα για τις μεταθέσεις; Π.χ. θα είναι μεταξύ ππυ και μονίμων ή μεταξύ ππυ; Με τι συνταξιοδοτικό; Πόσους θα καλύπτει η ρύθμιση; Τι θα γίνει με όσους δεν καλύπτει; Όσοι κοπούν; Τελικά με τα τυπικά προσόντα τι θα γίνει; Γιατί τελικά πάλι να ισχύσει ύψος, ψυχοτεχνικά, μόρφωση, σχολές, ιατρικές εξετάσεις κλπ αφού είμαστε ενε ενεργεία;
Συνάδελφοι, όλα τα παραπάνω τα γράφουμε για να ξέρουμε όλοι μας τι υπάρχει και τι μπορεί να γίνει. Όπως αποφασίσαμε και στο πρόσφατο συνέδριό μας ότι χτίζεται πάνω στον Ν.3938/11 μας βρίσκει σύμφωνους, ότι γκρεμίζεται μας βρίσκει αντίθετους.
Τέλος πληροφορούμαστε ότι υπάρχει σύμπλευση τμημάτων του Α.Π.Σ. με τις προτάσεις της ΠΟΣΠΥΔ σε ίδιες αμοιβές, ωράριο, άδειες με το μόνιμο προσωπικό.
Υπήρξε και συνάντηση με τον κ. Αρχηγό για τα παραπάνω και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε για άλλες εξελίξεις.