Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επιστολή προς τον Υπουργό ΠτΠ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε για την ομόφωνη ενυπόγραφη απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων της ομοσπονδίας μας, την όποια και σας επισυνάπτουμε, που πάρθηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31/03/2013 μετά από συζήτηση στα θέματα που μας απασχολούν και χρήζουν άμεσης επίλυσης από την πλευρά σας.
Αποφασίστηκε δυναμική κινητοποίηση στο δεύτερο 10ημερο του Απριλίου εάν έως τότε δεν γίνουν πράξη οι εδώ και πολύ καιρό δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όπως:

  1. Έκδοση διαταγής και πρόσληψη συμβασιούχων πυροσβεστών από 2 Μαΐου
  2. Εφαρμογή του νόμου 3938/2011 και πρόσληψη επιλαχόντων όπως αυτό ορίζεται από το νόμο
  3. Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που περικόπηκε, να επανακαταβληθεί σε όλους τους συμβασιούχους και ΠΠΥ, όπως καταβάλεται και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ
  4. Διευκρίνηση ωραρίων, αργιών και αδειών.
  5. Καθηκοντολόγιο όμοιο με το μόνιμο προσωπικό
  6. Απόσυρση νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του ΠΣ και επαναφορά νέου μετά από συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ΠΣ
  7. Αποσπάσεις - μεταθέσεις 2-3% το χρόνο πέρα αυτών που εμπίπτουν στα άρθρα του κανονισμού
  8. Πακέτο κινητής τηλεφωνίας
Κύριε Υπουργέ,
6 μήνες μετά την απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων πυροσβεστών…
14 μήνες μετά την πρόσληψη των ΠΠΥ,
20 μέρες πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και για κανένα από τα δίκαια αιτήματά μας δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τον αναβρασμό και την αγανάκτηση που επικρατεί εξαιτίας της απαξιωτικής αντιμετώπισής μας και μάλιστα σε κρίσιμη χρονική περίοδο για το ΠΣ λόγω αντιπυρικής περιόδου.
Παρακαλούμε για άμεση συνάντηση και επίλυση των προαναφερόμενων θεμάτων μας. Σε διαφορετική περίπτωση η κινητοποίηση ως δημοκρατικό μέσω διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας αποτελεί μονόδρομο.