Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αγωνιστικό κάλεσμα προς συναδέλφους


Συνάδελφοι,
1.500 περίπου συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι εκτός ρύθμισης και οι μισοί περίπου είναι επιλαχόντες. Και για τους 1.500 έχει λήξει η δεύτερη 5ετία και κανένας μέχρι τώρα, πέραν της προφορικής διαβεβαίωσης δεν γνωρίζει πόσο και πως θα εργαστούν.
Οι διαβεβαιώσεις πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι ότι θα γίνει πρόσληψη στις 15/05, έως 5 μήνες, δηλ. έως 15/10.
Α) Συμβασιούχοι.
Συνεπώς εάν δεν γίνει πρόσληψη 15/05, το αργότερο 01/06, το 5μηνο δεν βγαίνει. Ο κ. Αρχηγός δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για 6 μήνες, κάτι που είναι εφικτό γιατί και παλαιότερα το 2000-2007 παρατάθηκε η αντιπυρική λόγωπυρκαγιών. Άρα όσο πιο νωρίς γίνει η πρόσληψη, τόσο καλύτερα.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ ζητά παράταση του Π.Δ. 121/07 όπως είχε, δηλ. 5 έτη, οκτώ μήνες. Η ηγεσία λέει 1 +2 έτη και 5 μήνες. Στο χέρι μας είναι να το παλέψουμε.
Β) Επιλαχόντες.
Οι μισοί από τους συμβασιούχους είναι επιλαχόντες. Η λίστα ισχύει προς το παρόν για 3 έτη. Ο κ. Αρχηγός είπε ότι τα οργανικά κενά του ΠΣ είναι 130 άτομα, οπότε το το 50% που προβλέπει ο Ν.3938/11 είναι 65 άτομα, άρα αν πάρουν για 3 έτη, θα απορροφήσει 3 Χ 65 = 195 άτομα. Μένουν εκτός σε αυτή την περίπτωση 500 άτομα περίπου. Αν δεν πάρει στα 3 χρόνια, τότε είναι 750 επιλαχόντες περίπου, συνεπώς, εκκρεμεί η απορρόφηση σε βάθος 3ετίας και πρέπει να βρεθεί λύση όσο το δυνατό για περισσότερους.
Γ) Εκκρεμεί, αν καταφέρουμε να απορροφηθούν 22 επιλαχόντες στις θέσεις όσων έχουν παραιτηθεί ή αποβιώσει.
Η ΠΟΠΥΣΥΠ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καλεί τους συμβασιούχους στο δρόμο ώστε να μην μείνουνε άνεργοι, να ανανεώσουν συμβάσεις, να δούμε σιγά-σιγά τι θα κάνουμε.
Πιστοί στις δεσμεύσεις, καλούμε τους συναδέλφους-συμβασιούχους-επιλαχόντες να κατέβουν στο δρόμο το 2ο δεκαήμερο του Απρίλη - θα υπάρξει ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία.
Η πίκρα, η αγανάκτηση, η απογοήτευση, είναι κατανοητές, αλλά δεν μπορεί να γίνεται ψωμοτύρι και να οδηγούμαστε σε αδιαφορία. Πέρασε ένας χρόνος για τους επιλαχόντες και πέντε μήνες για τους συμβασιούχους χωρίς δουλειά. Ξυπνήστε. Αν δεν ενδιαφερθείτε, δεν φωνάξετε μαζί μας, δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα από τον καναπέ και το internet και το TV control.
Οι Π.Π.Υ. εργάζονται. Αυτοί που μπορούν θα συντρέξουν, γιατί ούτως ή άλλωςυπάρχουν και για αυτούς σοβαρά εκκρεμή ζητήματα (καθηκοντολόγιο, ωράρια, εκτός έδρας, 150 €, ΜΑΠ, άδειες). Και οι συμβασιούχοι όμως πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε να διεκδικήσουμε όπως κάνουμε κάθε χρόνο εδώ και 10 έτη. Ξυπνήστε συνάδελφοι. Τα ευχολόγια, οι μοιρολατρίες και οι δικαιολογίες τελείωσαν, δεν ωφελούν σε τίποτα. Δεν γίνεται να τρέχουν άλλοι για εσάς χωρίς εσάς.
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις για τα 150 € των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων αλλά και τα άλλα προβλήματα. Το επίδομα των 150€ πάντως φαίνεται να μην προχωρά, καθώς σε νέα ανακοίνωση το Υπουργείο αναιρεί τις προφορικές διαβεβαιώσεις του ΓΛΚ.
Η σχετική ΠΥΣ για τους συμβασιούχους εκκρεμεί στο γραφείο της Γ.Γ. του ΓΛΚ κυρίας Παπακωνσταντίνου. Το τηλ. είναι 210.3338447 και ο φάκελος είναι ο 2/18751. Ενοχλείστε όλοι να ξεμπερδεύουμε. Έχει διαδικασία ακόμα.