Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Ενημέρωση για την κινητοποίηση της 25/4 αο την ΠΟΣΠΥΔ


Συνάδελφοι,

Στις 25/04 πραγματοποιήθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΠΥΣΥΠ στα Προπύλαια.
Παραβρέθηκαν για χαιρετισμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσούκαλης, ο κ. Αγκαβανάκης Δημ. από το ΚΚΕ, ο κ. Καραγεωργόπουλος εκπρόσωπος τύπου από την ΓΣΕΕ, ο κ. Σταθόπουλος από την ΠΟΕΥΠΣ και σύσσωμο το Προεδρείο τη ΕΑΠΣ ο κ. Σταμούλης Γ. και ο κ. Μανιάτης.
Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ και συμβασιούχοι μεταβήκαμε στο Γ.Λ.Κ. Μετά από αρκετά ψαξίματα και ανακατέματα στο γραφείο του Γ.Λ.Κ. υπάρχουν και εκκρεμούν δύο έγγραφα σχετικά με τους συμβασιούχους πυροσβέστες:
α) Εκκρεμεί για υπογραφή η Π.Υ.Σ. (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) που βρίσκεται στο γραφείο της Διευθύντριας του κ. Σταϊκούρα, κ. Ζερβούλη, και δεσμεύτηκε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπογραφτεί.
β) Και παράλληλα εκκρεμεί η υπογραφή για την τροποποίηση του Π.Δ. για την ανανέωση 1+2 χρόνια και η αναγραφή και έγκριση από το Γ.Λ.Κ. και τις αντίστοιχες πιστώσεις.
Μετά το Γ.Λ.Κ. τα έγγραφα πρέπει να υπογραφτούν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (3-4 ημέρες) και μετά στο Συμβούλιο Επικρατείας όπου θέλει οπωσδήποτε 10-15 ημέρες και μετά δημοσίευση σε ΦΕΚ 3-4 ημέρες και μετά έκδοση Διαταγής από το Α.Π.Σ. για να περάσουν οι συνάδελφοι από γιατρούς 5-10 ημέρες και έρχεται Μεγάλη Εβδομάδα.
Κατανοείτε όλοι ότι θέλει πολύ τρέξιμο, και όσο αργεί η πρόσληψη, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για μικρότερο χρονικό διάστημα απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Μιλήσαμε και με τον Υπαρχηγό του Π.Σ. κ. Βασ. Παπαγεωργίου που μας δήλωσε ότι είχε δηλώσει στη Βουλή, ότι «εκτιμάει» για πρόσληψη 2 Ιουνίου και ότι εκκρεμεί στο Γ.Λ.Κ. σχετικό αίτημα. Συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Επίσης στο Γ.Λ.Κ. ζητήσαμε εξηγήσεις από το αρμόδιο τμήμα για το θέμα των επιδομάτων των πληρωμάτων. Το Γ.Λ.Κ. επιμένει ότι για τα πληρώματα τίθεται θέμα ειδικότητας. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη όπου του ζητήσαμε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ώστε να επιμηκυνθεί το 5μηνο για να μπουν οι συνάδελφοι και στο Ταμείο Ανεργίας και να πιέσει το Γ.Λ.Κ. για τις σχετικές υπογραφές. Επίσης του ζητήσαμε να επισπεύσει τις ενέργειες στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου του για απαντήσεις σε σχετικά έγγραφα του Α.Π.Σ. εκ των οποίων ένα για τους 725 και ένα για τους επιλαχόντες που θα καλύψουν θέσεις παραιτηθέντων κ.λ.π. (Εκτιμάται 23 άτομα Π.Π.Υ. + ιδιώτες. Άλλο έγγραφο για επιλαχόντες στο Υπουργείο δεν υπάρχει!!!).
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ΠΟΠΥΣΥΠ και συμβασιούχων με τον Γ.Γ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη από τον οποίο ζητήσαμε να επισπεύσει τις ενέργειες και να πιέσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την σχετική απόφαση για τους συμβασιούχους.
Έγινε εκτενή συζήτηση για τα 150 € για τους οδηγούς και μάχιμους και του ζητήσαμε να κάνει τις σχετικές ενέργειες για όλους τους 5ετείς και συμβασιούχους πυροσβέστες. Συζητήθηκαν τα θέματα της εξομοίωσης μισθών με άλλες κατηγορίες εργαζομένων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Για να υπάρξει κάτι θετικό και σωστό είναι να υπάρξει αναλογιστική μελέτη, σχετικές ενέργειες και απαντήσεις από το Γ.Λ.Κ. και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και να εξεταστεί αν όντως μπορούμε να εξομοιωθούμε με τα ασφαλιστικά ταμεία των Σωμάτων Ασφαλείας, συνταξιοδοτικό κ.λ.π. Θα ενημερωθείτε σχετικά όταν υπάρξει κάποιος σαφής προσδιορισμός. Τέθηκαν και τα θέματα των αργιών, ωραρίων καθηκοντολόγιου κ.λ.π.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον κ. Αρχηγό. Η φυσική και πολιτική ηγεσία ξεκαθάρισε ότι επιθυμούν να λύσουν πρώτα το ωράριο, καθηκοντολόγιο, εξομοίωση και μετέπειτα να δουν τι θα γίνει με τους επιλαχόντες. Επιμείναμε για την απορρόφηση των επιλαχόντων.
Τις επόμενες ημέρες θα έχετε και νεώτερες εξελίξεις.
«Αν αγωνιστείς μπορεί να χάσεις.
Αν δεν αγωνιστείς έχεις χάσει σίγουρα».
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν, ασκήσεις, βάρδιες, οικονομικές δυσκολίες κ.λ.π.