Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συνάντηση με τον Αρχηγό του ΠΣ


Σε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον Αρχηγό του Π.Σ. μας ξεκαθαρίστηκε ότι:
Α) Το θέμα της εργασίας των συμβασιούχων για 1 και 2 έτη έχουν αποσταλεί από το Α.Π.Σ. στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. για σχετικές ενέργειες.
Β) Σχετικά με τις μεταθέσεις θα μείνουν ως έχουν μέχρι νεωτέρας όπως προβλέπεται στον Ν.3938/11. Συνεπώς το Π.Δ. 170/96 μένει ως έχει.
Γ) Ο κ. Αρχηγός δήλωσε τη θετική πρόθεσή του για να βελτιωθεί ο σχετικός νόμος περί αναδιάρθρωσης του Π.Σ. στα σημεία που έχουμε ενστάσεις.
Δ) Για τους 19 επιλαχόντες πρέπει να εγκριθούν οι θέσεις από τα αρμόδια Υπουργεία και εξετάζεται το θέμα.
Ε) Σχετικά με την WIND είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες.
Ζ) Θίχτηκε και το θέμα των μηνιαίων ωρών εργασίας και αδειών των Π.Π.Υ. χωρίς να υπάρξει κατάληξη.
Η) Αν θεωρήσουμε ότι μετέφερε ο κ. Δένδιας στην Ηγουμενίτσα ότι ο Ν.3938/11 μένει ως έχει, σημαίνει ότι πάμε σε αντιπυρική περίοδο χωρίς αλλαγές στο Π.Δ. 170/96 και Ν.3938/11 και ως έχει, δηλ. 8ωρο, 16ωρο με τις ανάλογες ώρες, νυχτερινά και εκτός έδρας που θα εγκριθούν. Συνεπώς, επόμενος άμεσος στόχος είναι να μην περάσει το «μόρφωμα» της αναδιάρθρωσης στην Βουλή. Σε σχετικά δικαστήρια για τα 176 € ζήτησε αναβολή το δημόσιο και κάποια δικαστήρια στις 15/03 περί μονιμότητας πάνε και αυτά για αναβολή.
Έχει δοθεί προσωρινά παράταση για ένα μήνα σχετικά με τα βιβλιάρια ασθενείας των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων.
Οι εκκρεμότητες σχετικά με τις τριετίες έχουν τακτοποιηθεί όλες και θα τις πληρωθούν κανονικά οι συνάδελφοι. Θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση για περαιτέρω εξελίξεις.
Τα αναδρομικά των συμβασιούχων θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Αναμένονται και νέες εξελίξεις ώστε να διευκρινιστούν αρκετά προβλήματα των Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων.