Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή του Σωμ. Πυροσβεστών Κρήτης στον Υπ. ΠτΠ για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης του ΠΣ.


Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
 Στο σχέδιο διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση του πυροσβεστικού σώματος έχουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  1. Το πυροσβεστικό σώμα έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μία υπηρεσία η οποία, με την αυταπάρνηση και το φιλότιμο των αντρών της, διαφυλάσσει το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό για τους πολίτες αυτό της ασφάλειάς τους και μάλιστα δωρεάν. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στόχος είναι η μετατροπή του σε έναν ακόμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.
  2. Υποτιμά - υποβαθμίζει - προσβάλλει το θεσμό του πενταετή πυροσβέστη και γενικά τον απλό πυροσβέστη, ενώ παράλληλα αναβαθμίζει τον αξιωματικό. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι αξιωματικοί στηρίζονται  στις πλάτες των απλών πυροσβεστών (συμβασιούχων- πενταετών -μονίμων πυροσβεστών).
  3. Γίνεται κουβέντα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης για εμάς (συμβασιούχους πενταετείς)  χωρίς εμάς. Το βλέπετε δίκαιο;
Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
 Ας παραδειγματιστείτε από το πως ο εθνάρχης μας Ελευθέριος Βενιζέλος ψήφιζε τα νομοσχέδια.
Το σωματείο μας προτείνει να  ανακαλέσετε το σχέδιο που έχετε θέσει για διαβούλευση και να προχωρήσετε άμεσα σε διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των (αξιωματικών – μόνιμων πυροσβεστών - ΠΟΣΠΥΔ) .
Είμαστε σύμφωνοι με τις επισημάνσεις που έχει κάνει η ΠΟΣΔΥΔ.
Οι κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα, μας επιβάλλουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της πολιτείας.
Πρέπει να αφουγκραστείτε και μία φορά τους κατώτερους και  όχι μόνο τους ανώτερους.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως σε διαφορετική περίπτωση μας εξαναγκάζετε να ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα. Τη μόνη οδό, που και στο παρελθόν ακολουθήσαμε, και οδήγησε στη δικαίωσή μας.

ΠΗΓΗ:ΠΟΣΠΥΔ