Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των πυροσβεστών Ηρακλείου.


Συνάντηση με εκπροσώπους των Πυροσβεστών είχαν σήμερα, Σάββατο 23.02.2013 οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα βασικά σημεία του Νομοσχεδίου που προωθεί η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την “αναβάθμιση των Υπηρεσιών” του Πυροσβεστικού Σώματος και διαπιστώθηκε ότι επί της ουσίας η αναδιάρθρωση που προωθείται είναι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την αναδιάρθρωση που είναι αναγκαίο να γίνει.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) έχει εκφράσει αντίθετη γνώμη γιατί ουσιαστικά το σχέδιο νόμου δεν απαντάει στα διαρκή αιτήματά τους για την προώθηση ενός αξιόπιστου σχεδίου για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πυροσβέστες (μόνιμους και συμβασιούχους πενταετίας) καθώς και θέματα μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού της Π.Υ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη τάσσονται στο πλευρό των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και θα εργασθούν προκειμένου να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση με τη Διοίκηση της Π.Υ. Ηρακλείου και Κρήτης ενόψη και της νέας αντιπυρικής περιόδου και της προετοιμασίας των πυροσβεστικών υπηρεσιών.