Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ - 21/8/2012


Συνάδελφοι,

Μετά και από αίτημα των συναδέλφων συμβασιούχων-επιλαχόντων, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις 10/08 στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
 Αναλύθηκαν και συμφώνησαν και οι παρόντες στις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ 11.01.2006 και τις συναντήσεις των Προεδρείων στην Αθήνα στις 13/05, ότι κυρίως θέμα των επιλαχόντων και συμβασιούχων αυτή τη χρονική στιγμή είναι άμεσα «ανανέωση νέας 5ετίας» τροποποιώντας το Π.Δ.121/2007 «τις 10 συμβατικές περιόδους» σε «15 συμβατικές περιόδους» ώστε να μπορέσουμε μετά να πάμε σε υλοποίηση και τροποποίηση του Ν.3938/11.
 Ο σκοπός της συνάντησης, δεδομένου ότι υπάρχουν Δ.Σ. Σωματείων που δεν είχαν συμβασιούχους πυροσβέστες και δεδομένου ότι χρειάζεται ενίσχυση του αγώνα ώστε να αφυπνιστούν και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πιέζοντας τοπικά όλοι μαζί μέσω Βουλευτών, ΜΜΕ, Βουλή μαζί με τα Δ.Σ. των Σωματείων και κινητοποιώντας και τους συμβασιούχους πυροσβέστες ώστε στο επόμενο συλλαλητήριο να υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή των συμβασιούχων πυροσβεστών μπροστά στις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν εν όψει των περικοπών, της ανεργίας, του μνημονίου κ.λ.π.
 Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν και τα ονόματα των 20 περίπου εκπροσώπων των συμβασιούχων που θα έχουν σαν κύριο όγκο τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο των συμβασιούχων πυροσβεστών, πολιτικών φορέων κ.λ.π. πάντα μαζί με τα Δ.Σ. των Σωματείων και της ΠΟΣΠΥΔ.
 Επίσης:
  1.  Όπως ξέρετε έχει ξεκινήσει η χορήγηση ήδη των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των 5ετών. Από ένα άτομο που ήταν στο τμήμα αυτό του Α.Π.Σ., τοποθετήθηκαν, μετά από αίτημά μας, ήδη τρία άτομα που τυπώνουν ταυτότητες.
  2. Επίσης έχουμε ενημερώσει και με παλαιότερη διαταγή του Α.Π.Σ. ότι όλοι οι 5ετής, και οι γυναίκες αυτών καθώς και παιδιά 14-18 ετών πρέπει να προβούν έκδοση ταυτοτήτων ώστε να τους παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ ιατρική περίθαλψη είτε στο 251 ΓΝΑ, είτε σε οποιοδήποτε στρατιωτικό νοσοκομείο σε όλη την Ελλάδα.
  3. Χορηγούνται ήδη 1.850 κράνη αστικών πυρκαγιών σε πρώτη φάση σε Π.Υ.
  4. Σχετικά με την χορήγηση των εκλογικών επιδομάτων και με το θέμα των προϋπηρεσιών 5ετών και συμβασιούχων λόγω φωτιών και αδειών θα υλοποιηθούν από Σεπτέμβρη.
  5. Οι 150 επιλαχόντες θα προσληφθούν με το τέλος της αντιπυρικής περιόδου και η προκήρυξη των 750 προχωρά κανονικά απ’ ότι μας έχει διαβεβαιώσει το Α.Π.Σ.
  6. Το Α.Π.Σ. εξετάζει νομικό πλαίσιο ώστε να ενταχθούν όλες οι άδειες του πυροσβεστικού προσωπικού σε κάποιο Π.Δ. Αναμένουμε ενημέρωση.
  7. Αναμένονται απαντήσεις από το Α.Π.Σ. σε αίτημά μας σχετικά με τα οργανικά κενά και την συνολική δύναμη του Π.Σ. σε μόνιμο προσωπικό και 5ετής πυροσβέστες ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο στο θέμα των μεταθέσεων. Είναι πολύ δύσκολη η επεξεργασία και πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι διαφωνίες πάνω στο θέμα των μεταθέσεων.
  8. Σχετικά με τις επιφυλακές των 5ετών πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν Δ.Υ. για το αν έχουν καλυφθεί οι ώρες τους. Το συμβασιούχο προσωπικό καλείται σε επιφυλακή μόνο σε περίπτωση φωτιάς όπως ισχύει βάσει της συλλογικής σύμβασης.
  9. Μέσα στον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Υπουργούς και Βουλευτές των κυβερνώντων και συναντήσεις με υπεύθυνους Τομεάρχες, Βουλευτές των κομμάτων για θέματα ΠΡΟ.ΠΟ. 
  10.  Ανοίγει αυτή την εβδομάδα και η Βουλή και αναμένονται ανάλογες ενέργειες μέσω κοινοβουλευτικών ενεργειών για θέματα που μας αφορούν.
  11.  Τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση και την πολιτική ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ. λόγω του ότι υπήρχε αδυναμία το προηγούμενο διάστημα για συνάντηση εξαιτίας του «Ξένιος Ζεύς» και των πυρκαγιών.
  12. Η ΠΟΣΠΥΔ συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 09/09 στη ΔΕΘ όπως όλα τα χρόνια. Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση.