Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

MIA ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....

Με αφορμή αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο θέμα των συναδέλφων που έχουν αλλάξει το βαθμό ικανότητάς τους στην στρατολογία (δηλαδή το Ι) θέλω να σχολιάσω κάποια σημεία που κατά τη γνώμη μου θα βοηθήσουν στην συνέχεια όλους.
Κατ’ αρχάς γνωρίζαμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι τα μόρια και τα δικαιολογητικά της προκήρυξης μήνες πριν ανακοινωθεί, μόνο που τότε κανείς δεν έβγαλε «άχνα», παρά επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή γιατί αυτό που ενδιέφερε τον κόσμο ήταν να υλοποιηθεί αυτή η πολυπόθητη προκήρυξη που θα έδινε μια λύση μετά από τόσα χρόνια ομηρείας των συμβασιούχων υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μετά τα’ αποτελέσματα ήταν φυσικό οι συνάδελφοι που δεν είχαν τ’ απαιτούμενα μόρια να πικραθούν και να απογοητευθούν, εξαπολύοντας ευθύνες κατά πάντων. Αυτή η οργή ορισμένων συναδέλφων μετατράπηκε σε μίσος και εμπάθεια, αρχίζοντας με ενστάσεις, μηνύσεις και αγωγές, γενικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο επιτυχόντων συναδέλφων. Τ’ αποτελέσματα τραγικά, αφού έφτασαν και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικό τύπο να υποστηρίζουν ότι οι τότε εκπαιδευόμενοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ήταν ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΝΑΡΚΩΜΑΝΟΙΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Όλα αυτά αποδείχθηκαν ότι είναι λασπολογίες αφού και η ίδια η δημοσιογράφος το παραδέχτηκε δημόσια.
Η αλήθεια για τα γιώτα (Ι) είναι ότι αν υπάρχει μια παράληψη στην προκύρηξη είναι το σημείο που δεν διευκρινίζει την χρονική περίοδο μεταβολής της στρατολογικής ικανότητας (δηλ. αν απολύθηκες με Ι1 ή έγινε μεταβολή μετά την απόλυση) το οποίο είναι θέμα της Πολιτείας και ΜΟΝΟ και όχι του ενδιαφερόμενου υποψηφίου για την πρόσληψή του στο Π.Σ. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον καθ’ ένα πολίτη να κάνει αίτηση στην στρατολογία και να εξετάζεται ο βαθμός ικανότητάς του έως την ηλικία των 45. Αυτό το δικαίωμα άσκησαν ΟΛΟΙ αυτοί οι συνάδελφοι που εργάζονται 5 μήνες τώρα ως Π.Π.Υ. Γενικών Υπηρεσιών και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις δίμηνες σχολές εκπαίδευσης πυροσβεστών.
Αλήθεια ένας 5ετής πυροσβέστης που υπηρετούσε την θητεία του 20 μήνες και στον 16ο μήνα έσπασε το χέρι του σε άσκηση τον έκριναν ως Ι3 στο απολυτήριο. ΔΕΝ θα έπρεπε ν’ αλλάξει το γιώτα (Ι) όταν αποθεραπεύτηκε? Και βέβαια. Και ΤΩΡΑ είναι αθλητής και μάλιστα εν ενεργεία. Για το Π.Σ. όμως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ επειδή δεν φρόντισε από λάθος του το αρμόδιο Υπουργείο να διευκρινίσει αυτή την παράμετρο του νόμου ??? Πρέπει να τον διαγράψουν από τα μητρώα του??? Και εκατοντάδες άλλες τέτοιες περιπτώσεις αδικίας που συνέβησαν με τραυματισμούς και ατυχήματα συναδέλφων που δεν φτάνουν 100 σελίδες να τις περιγράψουμε.
Αλήθεια, σ’ όλες τις κατατάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας είμαστε σίγουροι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ άνθρωποι με ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ γιώτα (Ι) ??? ΕΙΣΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ??? Γιατί αν αναδειχθεί αυτό το θέμα θ’ ανοίξουν οι «Ασκοί του Αιόλου» για ΟΛΟΥΣ και μετά προβλέπεται μεγάλο τσουνάμι. Ας σοβαρευτούμε και να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος……..
ΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και είναι μία…
Να προσλάβει και τους συναδέλφους που κάνουν ενστάσεις και αγωγές γιατί πιστεύουν ότι αδικούνται βάση νόμων και όχι να «τρώγονται» μεταξύ τους.
Εξ’ άλλου χρήματα για εξοπλισμούς, γερμένα υποβρύχια, σκάνδαλα, όπως και για παχυλούς μισθούς συμβούλων και αργόμισθων ΥΠΗΡΧΑΝ και ΥΠΑΡΧΟΥΝ αλλά για την ΠΡΟΣΛΗΨΗ μερικών ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και μάλιστα επιλαχόντων με μισθό 700 ευρώ, που θα επιτελούν κοινωνικό έργο σώζοντας ζωές και περιουσίες είναι ΔΥΣΕΡΕΥΤΑ ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για το Κράτος. ΟΥΤΕ καν να το συζητάτε.
Κύριε Υπουργέ, πάρτε θέση γι’ αυτά τα θέματα άμεσα για να μην έχουμε πάλι και άλλα κοινωνικά θέματα και αυτοκτονίες, όπως στην πλ. Συντάγματος πρόσφατα. Είναι μεγάλη απελπισία και οργή αυτών των ανθρώπων από όποια πλευρά και να προέρχονται. Και εσείς κύριε Αρχηγέ του Π.Σ. να βοηθήσετε προς αυτή την λύση του προβλήματος για να σταματήσουν οριστικά αυτές οι εντάσεις, οι χυδαιότητες και οι ανθρωποφαγίες εκ μέρους συναδέλφων που ΔΕΝ ευθύνονται στην ουσία, ούτε αυτοί που τα δημιουργούν, αλλά η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην ελληνική κοινωνία και διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός της Πατρίδας μας.
ΔΩΣΤΕ λύση ανθρωπιάς επιτέλους για ΟΛΟΥΣ για να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας !!!
Και η ΛΥΣΗ πρέπει να είναι ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ Πολιτική και όχι Δικαστική
ΜΠΟΡΕΙΤΕ…. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ…. ΥΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ….
(Ένας αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση)

αναδημοσίευση:Forest Firefighters Greece