Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΠΥΣΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com

Αριθμ. Πρωτ.:211 Μέγαρα: 26/08/2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι,
Την εβδομάδα που διανύθηκε η ΠΟΠΥΣΥΠ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γεωργιάδη, με τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου καθώς και με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Γεωργακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες ΠΡΟ.ΠΟ., Α.Π.Σ. και Υπουργείων στην συνάντηση με τον Γ.Γ. κ. Γεωργιάδη.

Στην ερώτηση μας τον προηγούμενο μήνα αν πρέπει να ανησυχούν οι Π.Π.Υ. μας διαβεβαίωνε ότι κανένας Π.Π.Υ. δεν θα χάσει την δουλειά του.
Στην πρόσφατη συνάντηση προστέθηκε το «προς το παρόν».
Παρομοίως και για τους συμβασιούχους τον προηγούμενο μήνα μας δήλωνε ότι θα εξαντληθεί το 5μηνο, στην πρόσφατη συνάντηση «νομίζει» ότι θα εξαντληθεί.
Θίξαμε θέματα εργασιακών ωραρίων, εκτός έδρας αλλά δεν λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Για το θέμα του ΟΑΕΔ των συμβασιούχων μας δήλωσε αναρμόδιος.
Με τον Διευθυντή του κ. Κ. Μητσοτάκη μας δήλωσε ότι υπεύθυνος για την κινητικότητα είναι ο εκάστοτε Υπουργός για κάθε Υπουργείο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αλλά μας ζήτησε να έχουμε το νου μας, όλα είναι ρευστά.
Με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου θίξαμε εργασιακά θέματα αλλά κυρίως το θέμα του ΟΑΕΔ των συμβασιούχων όπου αναμένουμε και νέες εξελίξεις και συναντήσεις.
Με τον Αρχηγό του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με Αξιωματικούς του Α.Π.Σ. όπου θίχτηκαν τα θέματα των 150 €, των εκτός έδρας, των ρεπό, της υπέρβασης των ωραρίων, τις περιορισμένες υπερωρίες των Π.Π.Υ. κ.λ.π.
Ο κ. Αρχηγός δήλωσε «να τηρηθεί αυστηρά η νομοθεσία και να μην υπερβαίνεται το ωράριο των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων».
Για τα θέματα αδειών, καθηκοντολόγιου, ρεπό, εκτός έδρας κ.λ.π. έχει προβλεφθεί στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και αναμένεται να έρθει για ψήφιση τον Σεπτέμβριο.
Έγινε αναφορά και στην υπέρβαση ωραρίων που εξακολουθεί να εφαρμόζει ο κ. Βαρσάμης στον Ν. Κέρκυρας και δεσμεύτηκε η ηγεσία να κάνει παρέμβαση προς την Διοίκηση ώστε να διορθωθεί.
Παρουσία μας υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αφάλη με τον κ. Περιφερειάρχη.
Συνάδελφοι, εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει δείξει τις προθέσεις της, τίποτα δεν έχει διορθωθεί, τίποτα δεν είναι στάσιμο, όλα βαίνουν προς το χειρότερο.
Θεωρούμε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές και για εμάς. Πάντως διάθεση για επίλυση έστω των στοιχειωδών προβλημάτων δεν βλέπουμε γεγονός που επιβάλει την επαγρύπνηση όλων μας.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας