Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03) 1. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12) ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΕΔΡΑ: ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ 4η ΕΜΑΚ
Τ.Κ 69100
E mail ipapanast@gmail.com ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ : 2510 612111
ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

ΑΡ. ΠΡΩΤ : 119 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 29/07/2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Βουλευτά

Έντονος σκεπτικισμός και αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο μας μετά τις αποκαλύψεις τηλεοπτικών σταθμών αλλά και του τύπου για τη συζήτηση στο τελευταίο Υπουργικό Συμβουλίου περί κινητικότητας – διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών .
Παρά το γεγονός ότι αυτή πρόταση δεν πέρασε προς το παρόν λόγω του ότι διανύουμε την αντιπυρική περίοδο, ελάχιστους οπαδούς βρίσκει η ιδέα ότι θα εξέλθουμε αλώβητοι από αυτή την διαδικασία.
Επιβάλλεται, να λάβετε ξεκάθαρη θέση άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα εντός του ΠΣ προς όφελος της κοινωνίας σχετικά με τα παραπάνω σενάρια.
Σας υπενθυμίζουμε πως, οι 4000 Π.Π.Υ και οι 1500 συμβασιούχοι Πυροσβέστες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ συμμετέχοντας στην πρώτη γραμμή του επιχειρηματικού έργου με μεγάλη εμπειρία που αποδεικνύεται από την αποτελεσματικότητα.
Αγαπάμε το λειτούργημα που υπηρετούμε και αποδίδουμε στην κοινωνία πολλαπλάσια την υπεραξία των 700 ευρώ που λαμβάνουμε ως μισθό.
Είναι άδικο για εμάς και τις οικογένειες μας να πλανάτε η απειλή της απόλυσης την στιγμή που δίνουμε ακόμα και την ζωή μας, αποδεδειγμένα στο καθήκον και προς όφελος της κοινωνίας.
Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τις όποιες διαβεβαιώσεις μας δοθούν, δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις του κ.Κεδίκογλου είναι πρόσφατες για την ΕΡΤ όπως και η κατάληξη της ΕΡΤ, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που θα απορροφούνταν από την ΕΛ ΑΣ, που όμως υπάρχει απαγόρευση εισαγωγής για δύο χρόνια με ΠΔ καθώς και εισήγηση για μείωση 6.700 οργανικών κενών. Βεβαιώσεις για μη απόλυση εκπαιδευτικών που όμως απολύθηκαν, κατάργηση των σχολικών φυλάκωναπόλυση διοικητικών υπαλλήλων τουΥΠΕΘΑ και ένας Θεός ξέρει πόσων άλλων θα προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων δημιουργώντας περισσότερους δυστυχισμένους ‐ απελπισμένους. Το ΠΣ αύξησε το ποσοστό εμπιστοσύνης προς τους πολίτες με την συμμετοχή των Πενταετών και των ΣυμβασιούχωνΣυναδέλφων οι οποίοι με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους όλα αυτά τα χρόνια προς υπεράσπιση της ζωής και περιουσίας των πολιτών και την προστασία του φυσικού κάλους της Χώρας μας, που εκτιμάται σήμερα από αναρίθμητους τουρίστες που συμβάλλουν με την προτίμησή τους προς εμάς να ορθοποδήσουμε οικονομικά. Κύριοι πριν αποφασίσετε για την τύχη μας έχετε υπ΄ όψιν σας δύο πράγματα:
1.‐ Η καταστροφή του 2007 είναι πρόσφατη και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές ήταν τεράστιο. 2.‐ Η δημιουργία του ιδρυτικού νόμου των ΠΠΥ ήταν έργο καινοτόμο, καθώς για πρώτη φορά θα αξιοποιούνταν οι εμπειρία των συμβασιούχων πυροσβεστών και θα συνδυαζόταν με το χαμηλό κόστος προκειμένου να λειτουργήσει. Ξοδεύτηκαν πολλές ώρες εργασίας σε επιτροπές ώσπου να πάρει σάρκα και οστά. Εφαρμόσθηκε για πρώτη και μοναδική φορά και έχει ζωή μόλις 17μηνών. Το να προχωρήσετε σε οριζόντια κατάργηση αυτού του κλάδου θα μπορούσε να αποτελέσει ζήτημα ηθικής των πραγμάτων τάξης ως απόπειρα μείωσης ή και μηδενισμού έργου της κυβέρνησης που διαδεχθήκατε, με την οποία όμως συγκυβερνάτε σήμερα .

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ