Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

«Υπογραφή συμβάσεων εργασίας συμβασιούχου προσωπικού».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com

Αριθμ. Πρωτ.: 168 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Μέγαρα: 28/06/2013
Προς:
1) Αξιότιμο Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Νικόλαο Δένδια
2) Αξιότιμο Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ.
κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη
3) Αξιότιμο Αρχηγό Π.Σ.
κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο
Κοιν.:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Υπογραφή συμβάσεων εργασίας συμβασιούχου προσωπικού».
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ,
Για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, διαπιστώνεται ανικανότητα, ανευθυνότητα και επιπολαιότητα στο Π.Σ.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ αδιαφορείτε για όσα συμβαίνουν.
Αξιότιμε κ. Γενικέ η μισή Ελλάδα σας πήρε τηλέφωνο γιατί κόψατε τους 16 συμβασιούχους πυροσβέστες και απαντάγατε σε όλους «δεν το ξέρω το θέμα».
Πόσοι πρέπει να σας πάρουν τηλέφωνο να το μάθετε;
Δεν το ξέρετε ή δεν θέλετε να το ξέρετε κ. Γενικέ; Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Α.Π.Σ. ο κ. Σπανέας δεν σήκωνε τηλέφωνο, ο δε κ. Κουτσούκος δήλωσε αναρμόδιος.
Κύριε Γενικέ θα ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματα του Π.Σ.;
Μαζί με τον κ. Δένδια έχετε 1 χρόνο στις καρέκλες σας και διαφορά και αποτελέσματα για τα προβλήματα του Π.Σ. δεν είδαμε, αντίθετα πολλαπλασιάζονται και συσσωρεύονται.
Ο κ. Υπουργός έχει αναθέσει σε σας τα θέματα και εσείς κ. Γενικέ κάνετε συναντήσεις και παρασυναντήσεις για να περνάει ο καιρός.
Βάσει ποιας διάταξης κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ στην διαταγή 37416 Φ 300.16/27.06.2013 αναφέρετε «θα τηρηθεί με απόλυτη ακρίβεια η σειρά που κατέχει ο κάθε υπάλληλος» και με αυτό τον τρόπο «κόψατε» 16 άτομα, δηλ. 16 άτομα Χ 800 € μηνιαίως Χ 5 μήνες; = 64.000 €, το μηνιάτικο ενός golden boy.
Γιατί μπήκατε στην διαδικασία να κόψετε κόσμο; Από που προβλέπεται;
Αμ, το άλλο; Στην 1Β της διαταγής ορθώς προσλαμβάνονται όσους παράνομα διώξατε, λόγω Ι πέρυσι αλλά πάλι αφήσατε τους μισούς απ’ έξω γιατί δεν είχαν λήξη στις 31/10/2012.
Ο συνάδελφος από την Τήνο Κ.Σ. που προσέφυγε και δικαιώθηκε στην Εισαγγελία Σύρου, στο συνήγορο του πολίτη και στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και σας ζήτησαν να το προσλάβετε και εσείς πάλι τον αφήσατε απ’ έξω!!!
Κύριοι αποκαταστήστε την δικαιοσύνη και προσλάβετε τους συναδέλφους.
Δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Αξιότιμε κ. Γενικέ πάρτε θέση και ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Π.Σ. και μη συμπεριφέρεστε σαν «τουρίστας» στο Υπουργείο.
Κύριε Αρχηγέ ελέγξτε για τα νόμιμα, διασταυρώστε τα παραπάνω.
Δεν είναι σωστό για το Α.Π.Σ. να μην επικοινωνεί το ένα τμήμα με το άλλο και να βγάζει άλλη απάντηση το ένα, άλλη το άλλο και στο τέλος να είναι και λάθος.
Κύριοι της εξουσίας, λυπούμαστε που μας αναγκάζετε να σας γράφουμε με αυτούς τους τόνους. Αφυπνιστείτε, πάρτε αποφάσεις, λύστε προβλήματα και μην ροκανίζετε το χρόνο.
Κύριε Υπουργέ, κ. Γενικέ, κ. Αρχηγέ, τι θα κάνετε επιτέλους με τα 150 € των Π.Π.Υ., με την εξομοίωση του προσωπικού και με την αναδιάρθρωση του Π.Σ.;
Καλείτε τους Π.Π.Υ. :
• Για συμβάντα εκτός έδρας με θα, θα πληρωθείτε, άλλους τους στέλνετε σαν πυροφύλακες με δικά τους οχήματα,
• Αλλού εφαρμόζουν στη «ζούλα», μέχρι να τους πάρουμε χαμπάρι, οι Διοικητές 11.00-18.30, 12.00-19.30, 13.00-20.30, που τις βρίσκετε όλες αυτές τις πατέντες; Που είναι η νομιμότητα σε όλα αυτά που πράττετε αξιότιμοι κύριοι;
Ολισθαίνει το Π.Σ. Εκκρεμότητες στα εναέρια, εκκρεμότητες εργασιακές στο προσωπικό, εκκρεμότητες στα Μ.Α.Π., εκκρεμότητες στα οχήματα, έλλειψη όλων των παραπάνω και τόσα άλλα και εσείς περιμένετε και άλλα από τους πυροσβέστες των 600-800 €.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωση μας. Το fax είναι το 22960.29144 και το e-mail είναιpospid@gmail.com. Οι απαντήσεις που μας αποστέλλει ο κ. Σπανέας έρχονται μόνο ταχυδρομικά με καθυστέρηση 25 έως 30 ημερών.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας