Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ενημέρωση Σωμ. Αν. Κρήτης


Συνάδελφοι,
Στα πλαίσια της επίσκεψης του αρχηγού του ΑΠΣ στην Κρήτη για τον σχεδιασμό της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, το προεδρείο του σωματείου μας αλλά και πλήθος συναδέλφων πήραν μέρος στην σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Δ.Π.Υ Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Δυστυχώς οι απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα μας δεν μας ικανοποίησαν. Πλέον απαντήσεις του τύπου το επόμενο χρονικό διάστημα θα λυθούν προβλήματα αλλά διαρκώς να συνοδεύονται αυτές οι απαντήσεις και με επίκληση στην οικονομική κρίση και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, μας δίνουν να καταλάβουμε τι λύσεις θα είναι αυτές.
Ερχόμαστε στο δια ταύτα και στα θέματα που κυρίως μας απασχολούν.
1. Πρόσληψη συμβασιούχων και ανανέωση θητείας.
Για άλλη μία φορά μας ανέφερε ο κύριος Αρχηγός ότι πρόθεση του είναι 15 Μαΐου να είμαστε στις υπηρεσίες για 5 μήνες. Αλλά δεν έχει πάει ακόμα η έγκριση πρόσληψής μας. Αυτό από μόνο του και με βάση το περυσινό μαρτύριο που τραβήξαμε μας κάνει να ανησυχούμε. Επίσης κόβει ένα μήνα από την εργασία μα καθώς η αντιπυρική περίοδος ανοίγει 1 Μαΐου και κλείνει 31 Οκτωβρίου.
2. Ως προς την πρόσληψη επιλαχόντων η απάντηση στο ερώτημα μας για την εφαρμογή του νόμου και απορρόφηση του 50% των κενών οργανικών από τους πίνακες επιλαχόντων μας έδωσε αρνητική απάντηση και στην ουσία μας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.
3. Για την εξομοίωση καθηκόντων των ΠΠΥ με τους μόνιμους μας ανέφερε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο θα γίνει. Αλλά το δόλωμα το είδαμε, την φάκα την είδαμε συνάδελφοι; Ίδια καθήκοντα αλλά λιγότερες παροχές.
4. Το περιβόητο επίδομα είναι ένα επίδομα και δεν είναι αντίθετος ο Αρχηγός στην χορήγηση του. Το θέμα είναι ξεκάθαρα πολιτικό και πρέπει να υπάρξει πίεση για την επαναχορήγηση του. Διεκδικούμε την χορήγηση του σε όλο το προσωπικό καθώς το επάγγελμα μας είναι ανθυγιεινό.

Συνάδελφοι κάποιοι θα πουν ότι ο δρόμος και ο αγώνας με συλλαλητήρια έχει πεθάνει στην μνημονιακή Ελλάδα.. Συνάδελφοι τόσα χρόνια τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Συνάδελφοι ας δείξουμε ότι ακόμα μπορούμε και ότι είμαστε ένα. Την Πέμπτη 25/4/2013 συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΑΠΛΑ ΒΟΛΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Το Σωματείο μας όπως σε όλες τις κινητοποιήσεις θα βοηθήσει του συναδέλφους στα έξοδα μετάβασης στην Αθήνα και για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα 22/4/2013 στα μέλη του Δ.Σ.