Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ


Αριθμ. Πρωτ.: 88 Μέγαρα: 03/04/2013
Προς:
1) Πίνακες ανακοινώσεων
2) Σωματεία μέλη
3) Π.Π.Υ. & συμβασιούχους πυροσβέστες
4) Α.Π.Σ.
5) Αξιότιμο Πρόεδρο ΓΣΕΕ
κ. Ιωάννη Παναγόπουλο
6) Αξιότιμο Γ.Γ. ΓΣΕΕ
κ. Ν. Κιουτσούκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι καλό μήνα.
Την Δευτέρα 01/04 πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού Π.Σ. κ. Σωτ. Γεωργακόπουλου , του Επιτελάρχη κ. Αφάλη, του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, του Συντονιστικού Συμβασιούχων και των Προεδρείων των Σωματείων Μεγάρων, Κρήτης, Κατερίνης, Χίου, Κιάτου, Μαγνησίας, Άρτας, Ανατ. Μακεδ. Θράκης, Αργολίδας-Αρκαδίας, Στερεάς Ελλάδος.
Ενημερώσαμε τον αξιότιμο κ. Αρχηγό σχετικά με τις θέσεις μας. Ο κ. Αρχηγός ξαναεπανέλαβε τις θέσεις του Α.Π.Σ. και τις προθέσεις του για εξομοίωση των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό.
Δηλώθηκαν από την ηγεσία και τμήματα του Α.Π.Σ. τα παρακάτω:
1) Έναρξη εργασίας για την αντιπυρική των συμβασιούχων μέχρι 15 Μαῒου και την προσπάθεια του Αρχηγού Π.Σ. για αύξηση εργασίας άνω των 5 μηνών.
2) Την ολοκλήρωση της οικ. Μελέτης για το κόστος εργασίας των 4.000 Π.Π.Υ. και σε πρώτη φάση των οδηγών Π.Π.Υ. για το επίδομα των 150 €.
3) Επιλαχόντες, τέθηκε το θέμα της απορρόφησης και την εφαρμογή της νομοθεσίας. Μας γνωστοποιήθηκε ότι άμεση πρόθεσή του είναι επίλυση προβλημάτων των Π.Π.Υ. για μεταθέσεις, ωράρια, άδεια κ.λ.π. καθώς και ότι τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 130 άτομα.
4) Μας δήλωσαν ότι αναμένεται να δοθεί εντολή τις επόμενες ημέρες για ενέργειες για την έγκριση νυχτερινών, εξαιρέσιμων και υπερωριών από το Α.Π.Σ.
5) Συμφωνήθηκε η χορήγηση των 45 ημερών άδεια κατ’ έτος στους Π.Π.Υ. Τονίστηκε η απροθυμία μερικών Διοικητών για την χορήγηση αυτών των ημερών άδειας στους συναδέλφους.
6) Για την χορήγηση των στολών, εκκρεμεί η χορήγηση 12.000 στολών καθότι έχουν γίνει ενστάσεις στον διαγωνισμό και κωλυσιεργεί.
7) Ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από το Α.Π.Σ. στην ΠΟΠΥΣΥΠ ώστε και εμείς με την σειρά μας να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση θεμάτων που μας αφορούν.
8) Τονίστηκε η εφαρμογή και η απασχόληση αυθαίρετα Π.Π.Υ. στις αργίες (Κυριακές) καθώς και η μεταφορά των αργιών των Π.Π.Υ. Η ΠΟΠΥΣΥΠ ενημέρωσε τον κ. Αρχηγό ότι θα καταγγέλλει τις παραπάνω τακτικές και ζήτησε τις άμεσες διευθετήσεις και γίνανε και ανάλογες ενστάσεις μας προς τα αρμόδια τμήματα του Α.Π.Σ.
9) Ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε την συνδρομή της ΠΟΠΥΣΥΠ στο εργασιακό των Π.Π.Υ. και εκθείασε το έργο της και την συνδρομή και μας υπενθύμισε την συμμετοχή του ιδίου στις ενέργειες αυτές.
Διαμαρτυρηθήκαμε για τις αυτοπροβολές και ψευτοεκπροσωπήσεις των διασπαστών της κωλοτούμπας.
Ο κ. Αρχηγός μας δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά ποιοι εκφράζουν και τι και ότι είναι υποχρεωμένος να δέχεται όποιους ζητάνε συνάντηση.
10) Ζητήσαμε την εφαρμογή των οδοιπορικών των Π.Π.Υ. να γίνονται με την εγκύκλιο 54/19.01.2001 και την χορήγηση στα 15 χιλ. για τις δασικές φωτιές και όχι των 45. Ο κ. Αρχηγός είπε ότι τα οικονομικά θέματα είναι δύσκολα και περικόπτονται συνεχώς και θέλει προσοχή στον χειρισμό.
11) Για τους 21 Π.Π.Υ. που έχουν παραιτηθεί, απεβιώσει εξετάζεται και έχει σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης για κάλυψη θέσεων για επιλαχόντες.
12) Για το θέμα της WIND θα έχουν ολοκληρωθεί όλες εκείνες οι ενέργειες εντός μηνός και πριν το Πάσχα όπως μας διαβεβαίωσε και ο Επιτελάρχης κ. Αφάλης.
13) Τονίστηκαν οι μεμονωμένες περιπτώσεις Αξιωματικών του Π.Σ. που διαχωρίζουν το προσωπικό στις Υπηρεσίες και διαφωνούν με το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί εκ των πραγμάτων. Ο κ. Αρχηγός εκδήλωσε την αντίθεσή του στις παραπάνω ενέργειες.
14) Ζητήσαμε από τον αξιότιμο κ. Αρχηγό την επίσπευση όλων των ενεργειών για τα θέματα των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων και ότι η ΠΟΠΥΣΥΠ κατεβαίνει στον δρόμο το 2ο δεκαήμερο του Απριλίου.
15) Ο κ. Αρχηγός μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε όπου υπάρξουν προβλήματα με την Διοίκηση των Π.Υ. σε βάρος των Π.Π.Υ. ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων.
16) Η θέση της ΠΟΠΥΣΥΠ είναι προς χορήγηση του επικίνδυνου προς όλα τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων και συνεπώς όλους τους Π.Π.Υ. οδηγούς και μάχιμους.
17) Προωθείται σχετικό αίτημα για συναδέλφους συμβασιούχους για επαναπροσλήψεις (10-15 ατόμων) που απολύθηκαν άδικα από το Π.Σ. σαν συμβασιούχοι. Επίσης εκκρεμεί και δικαστική απόφαση πρόσληψης Π.Π.Υ. και υπάρχουν και άλλες για επαναπρόσληψη που απολύθηκαν αδίκως. Οι ενέργειες των παραπάνω είναι προσφυγή των συναδέλφων στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας και δικαίωσή τους.
Θα υπάρξει και νεότερη συνάντηση με τον κ. Αρχηγό προς διευθέτηση των θεμάτων του επιδόματος των 150 €, την υπογραφή και παράταση άνω των 5 μηνών της σχετικής Π.Υ.Σ. κ.λ.π.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν με την διπλή ιδιότητα και συμμετοχή στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ των Προέδρων των Σωματείων Άρτας κ. Αλ. Βλαχογιώργο και Ανδρεαδάκη Βασίλειο που ανέπτυξαν και μετέφεραν την στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων μας στην Διοίκηση και το Προεδρείο της ΓΣΕΕ.
Τέλος καλούμε και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να προχωρήσουν σε ενέργειες που αναφέρθηκαν στο Α.Π.Σ. και αφορούν τις περιοχές τους καθώς και σχετική ενημέρωση προς τα μέλη τους και αποστολή στο site της ΠΟΠΥΣΥΠ.
Θα υπάρξουν συνάδελφοι και νέες εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα και θα ενημερωθείτε σχετικά.

Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας