Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ


ΑΡ. ΠΡΩΤ : 80 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 15/03/2013
ΠΡΟΣ
1. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
3. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι,
Όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο έγγραφό μας, η ροή των εξελίξεων σε θέματα που μας αφορούν αποκλειστικά είναι ταχύτατη. Η αδράνεια δε μας χαρακτήρισε ποτέ, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε.
Έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα οι οποίες ήταν αναγκαίες και σας γνωστοποιούμε προς ενημέρωσή σας.
Πιο συγκεκριμένα:


-Συνάντηση στις 12/03/2013 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στον Υφυπουργό τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου μας , καθώς και η απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Οικονομικών τη Γενική Διεύθυνση Μισθών 22η Μισθολογίου τμήμα Β’ της 14/02/2013 με αριθ. Πρωτ.2/90800/0022 σε έγγραφο μας που του είχαμε αποστείλει στης 28/11/2012 με αριθ. Πρωτ. 74 και το είχε παραπέμψει στο Υπουργείο Οικονομικών με θέμα : ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ. Τον ενημερώσαμε εκτενέστερα για το επίδομα του επικινδύνου και ανθυγιεινού και του καταθέσαμε όλα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το εν λόγο επίδομα χορηγείται στους οδηγούς που εντάσσονται στο Ενιαίο Μισθολόγιο , και στη δική μας περίπτωση γίνεται εξαίρεση, και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι και οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με την ειδικότητα του οδηγού, και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες επίσης με την ειδικότητα του οδηγού - που είναι και η πραγματική τους απασχόληση - δικαιολογεί την καταβολή του επιδόματος, μιας και εντασσόμαστε στο Ενιαίο Μισθολόγιο με ασφάλιση ΙΚΑ, και όχι στο Ειδικό Μισθολόγιο του μονίμου προσωπικού με ασφάλιση δημοσίου.
Μας διαβεβαίωσε μετά την ενημέρωση και την κατάθεση των αποδεικτικών στοιχείων, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το επαναπροσδιορισμό του εν λόγο επιδόματος, αφού ενημερωθούν οι αρμόδιοι και αποφανθούν για την επαναχορήγηση του, στους δικαιούχους. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και πιστεύουμε ότι θα δώσει λύση σε κάποια από τα προβλήματα που συζητήθηκαν .
-Συνάντηση στις 12/03/2013 στη Βουλή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Βουλευτή Δράμας κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, τον υπεύθυνο στον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Τσουκαλά, τον συνεργάτη του κ. Χαρίλαο Φλώρο και τον υπεύθυνο στον Τομέα Εργασίας κ. Δημήτρη Στρατούλη, στους οποίους επίσης θέσαμε τα εργασιακά προβλήματα που απασχολούν τους Π.Π.Υ και Συμβασιούχους, καθώς και τις προτάσεις μας για την αναδιοργάνωση του Π.Σ. και θέματα τα οποία παραπέμπουν στην τροποποίηση του νόμου 3938/2011. Ενημερωθήκαμε για την επίκαιρη ερώτηση του ιδίου που είχε κατατεθεί στη 4/3/2013 μετά από συνάντηση μας , για το επίδομα επικινδύνου και ανθυγιεινού, και μας ενημέρωσε ότι είναι προγραμματισμένη να απαντηθεί την Παρασκευή 15/3/2013 , αν και αποτελεί πάγια τακτική του Υπουργείου Οικονομίας να μην απαντούν στις προθεσμίες που ορίζονται από τον κανονισμό της Βουλής. Σε αυτή την περίπτωση θα ξανακατατεθεί . Μας διαβεβαίωσαν ότι οι προτάσεις και θέσεις μας θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και θα μας κοινοποιήσουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Μετά την συνάντηση μας με το Βουλευτή Έβρου της Ν.Δ κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο στο γραφείο του στην Ορεστιάδα στις 08/03/2013 που του είχαμε θέση τα προβλήματα τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, των συναδέλφων Συμβασιούχων και επιλαχόντων, διότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, του ζητήσαμε να γίνει κατάθεση επερώτησης του ιδίου, την οποία θα συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ με τα ερωτήματα :
1) Πότε θα γνωστοποιηθούν οι κενές οργανικές θέσεις του Π.Σ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σταδιακή απορρόφηση των επιτυχόντων επιλαχόντων Π.Π.Υ ?
2) Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και για πόσους μήνες, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε το διάστημα των 4,5 μηνών δεν κάλυψε σε καμιά περίπτωση τις ανάγκες των Υπηρεσιών.
Με το κ. Δερμετζόπουλο στης 12/03/2013 συναντηθήκαμε εκ νέου στην Βουλή για την συγκέντρωση υπογραφών από άλλους συναδέλφους του βουλευτές ,αλλά και την άμεση προώθηση της επερώτησης. Έτσι οι υπογράφοντες Βουλευτές έφτασαν τους 34 από όλη την επικράτεια της χώρας, η οποία και κατατέθηκε με Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων 8449 ημερομηνία κατάθεσης 14/03/2013.
-Επίσης στις 12/03/2013 για την κατάθεση επερώτησης από το Βουλευτή Έβρου Ν.Δ κ. Άκη Γεροντόπουλο με Αριθ. Πρωτ. Ερωτήσεων 8348 ημερομηνία κατάθεσης 12/03/2013 και θέμα την Αποκατάσταση αδικιών υπηρεσίας στους Π.Π.Υ και ερωτήματα :
1) Αν η εκπαίδευση των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δε διαφοροποιείται σε τίποτα από αυτή του μόνιμου προσωπικού, εκτελούν καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, πώς δύναται να έχουν επικουρικό ρόλο στην άσκηση των λοιπών καθηκόντων του πυροσβεστικού προσωπικού?
2) Όταν τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα στον ελλαδικό χώρο, πώς είναι δυνατόν μετά τη 10η βραδινή αλλά και τις Κυριακές – Αργίες να επιτρέπεται η απογύμνωση και η αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων που λειτουργούν 365 ημέρες επί 24ωρου βάσης , ενώ υπάρχει η δυνατότητα επάνδρωσης από Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης?
-Στις 13/03/2013 στην Ιπποκράτους στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη έγινε συνάντηση με τους κ. Θόδωρο Τσίκα, μέλος της κεντρικής επιτροπής, και τον κ. Γρηγόρη Σκιαδόπουλο συνεργάτη, με θέματα συζήτησης την αναδιοργάνωση του Π.Σ και τα προβλήματα που αφορούν τους Π.Π.Υ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες . Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, παρατηρήσεων , προτάσεων, θέσεων , και επιχειρηματολογία για τη διαμόρφωση του προγράμματος από πλευράς ΠΑ.ΣΟ.Κ στο οποίο υπήρξε δέσμευση ότι θα υπερκαλυφθούν και οι δικές μας θέσεις και προτάσεις .
-Στις 13/03/2013 είχαμε επικοινωνία με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσου του συνεργάτη του Βουλευτή Έβρου κ. Μαρίνο Ουζουνίδη και αναμένεται επίσης συνάντηση, για την ανάπτυξη των θέσεων και προτάσεων μας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.
-Στις 13/03/2013 επίσης συναντηθήκαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη . Στον υπουργό θέσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας , και του επιδώσαμε δυο υπομνήματα με τις θέσεις και προτάσεις μας , ένα για τα προβλήματα και ένα για τη αναδιοργάνωση του Π.Σ. μετά τη δημόσια διαβούλευση. Οι θέσεις μας έγιναν αποδεκτές μετά από επιχειρηματολογία μας στο σύνολο τους και προωθήθηκαν άμεσα με υπόμνημα του ιδίου, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, προκειμένου να ληφθούν υπόψη .
Μας διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεσή μας, ώστε να συμβάλει στην ανάδειξη των προτάσεων και θέσεων μας, στην αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Όπως μπορείτε να διακρίνετε, υπάρχει η καλή θέληση από μεριά τους αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση εφησυχασμός από τη μεριά μας. Είμαστε μαζί τους σε τακτική επικοινωνία και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει ενημερωτικό για τα μέλη μας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου