Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συνάντηση του Σωμ. Θεσπρωτίας με τον Υπουργό ΠτΠ


Την Κυριακή 03/03/2013 στην πόλη της Ηγουμενίτσας παρευρέθη ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας. Το σωματείο
μας όπως όφειλε έκλεισε ραντεβού και συναντήθηκε για περίπου 15 λεπτά. Ήμασταν και οι μοναδικοί που είδε και άκουσε ο κ. Δένδιας.
Αφού του επιδώσαμε υπόμνημα με τα προβλήματα και τις θέσεις μας σχετικά με το σχέδιο νόμου, στην συνέχεια του θέσαμε την αντίθεση μας σχετικά με την ανακοίνωση για την εκπαίδευση μας και του διευκρινίσαμε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε.
Επίσης του αναφέραμε για το θέμα τον 150€ και έδειξε σαν να μην γνώριζε……
Στην συνέχεια του αναφέραμε για την τριχοτόμηση του Π.Σ. (μόνιμοι, Π.Π.Υ. Συμβασιούχοι) έδειξε έντονα προβληματισμένος και μας ανέφερε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση διότι με αυτόν τον τρόπο δεν λειτούργει καλά το σύστημα. Σχετικά με την μονιμοποίηση των συναδέρφων με απολυτήριο λυκείου έως 40 ετών μας ανέφερε πως δεν θα αλλάξει κάτι, θα γίνει δηλαδή βάση του Ν.3938/2011. Λίγο πριν τελειώσει η συζήτηση με τον υπουργό και γνωρίζοντας και οι δύο πλευρές για την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, αναφερθήκαμε σε θέματα που δεν απαιτούν χρήματα αλλά διάθεση και όταν μας ζητήθηκε ένα παράδειγμα του αναφέραμε το καθηκοντολόγιο.
Ευελπιστούμε με αυτήν την συνάντηση να μπει έστω και ένα μικρό λιθαράκι στην δύσκολη συνέχεια…..

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΩΜΑΣ