Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Σωμ. Ανατολ. Κρήτης


Συνάδελφοι...
Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσής σας, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας, απέναντι στο σχέδιο νόμου, που φέρει τον τίτλο «Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» που δόθηκε για διαβούλευση στις αρχές του μήνα.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ΔΕΝ αναβαθμίζει ,αλλά ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ το Π.Σ και δυστυχώς αυξάνει τα προβλήματα τόσο του σώματος, όσο και του προσωπικού του και πολύ περισσότερο των συμβασιούχων πυροσβεστών και των ΠΠΥ.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που αντί να δώσει λύσεις στο σημαντικότερο πρόβλημα αναδιοργάνωσης του Π.Σ, που είναι η πλήρης ενσωμάτωση των ΠΠΥ στο Σώμα, αντιθέτως μας ΥΠΟΤΙΜΑ και μας ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ σε υπαλλήλους κατώτατης κατηγορίας, σε υπαλλήλους του κλώτσου και του μπάτσου-χαμάληδες των υψηλά ιστάμενων. Εντελώς ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ, δεν μας αναφέρει καν με το όνομά μας που είναι ΠΠΥ, αλλά σε όλα τα άρθρα του, γίνεται λόγος για "πυροσβέστες επί θητεία", επιπλέον καθήκοντα δασοπροστασίας αποκλειστικά για εμάς .Και όλα αυτά εκ του πονηρού για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο....
Το σχέδιο νόμου αποτελεί ΚΟΛΑΦΟ για μας, αφού αφαιρεί κάθε δικαίωμα λόγου και εκπροσώπησης, των συμβασιούχων πυροσβεστών και των ΠΠΥ, μέσω της ομοσπονδίας μας, (ΠΟΠΥΣΥΠ), μάλλον θεωρώντας, πως πρέπει να έχουν λόγο και να αποφασίζουν, όλοι οι άλλοι για μας, ΧΩΡΙΣ εμάς!!!
Παράλληλα, δεν παραλείπει να μεριμνήσει αναβαθμίζοντας τις προαγωγές και τον ρόλο, των αξιωματικών ,αδιαφορώντας για τις τύχες του υπόλοιπου προσωπικού ... Επιδεικτικά ΑΓΝΟΕΙ, Συμβασιούχους Πυροσβέστες και ΠΠΥ που αντιστοιχούν στο 1/3 του μάχιμου δυναμικού, του Π.Σ .
Οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ διατάξεις που εισάγει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ενός μηχανισμού, που θα αποτελέσει ΝΤΡΟΠΗ για την ιστορία και την κοινωνική προσφορά του Π.Σ
Με την εισαγωγή των αμειβομένων υπηρεσιών, το σχέδιο, μετατρέπει και το Π.Σ σε ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, για τις υπηρεσίες που προσφέρει- προς όφελος των τοκογλύφων-αδιαφορώντας για τα δεινά του λαού, εξ' αιτίας σκόπιμων πολιτικών επιλογών.
Απόρροια όλων αυτών θα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Π.Σ στη συνείδηση της κοινωνίας!!!!
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους- σωματεία - ΠΟΠΥΣΥΠ, να λάβουν θέσεις επίθεσης, απέναντι σ' αυτό, το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ σχέδιο νόμου και ταυτόχρονα να προετοιμάζονται με κάθε μέσο ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, στην σκόπιμη και εκ του πονηρού επίθεση εναντίον μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ΠΑΡΑΔΟΞΟΥ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ σχεδίου νόμου και την αντικατάστασή του με ένα ΝΕΟ σχέδιο, που θα αντικατοπτρίζει την ουσιαστική ανάγκη αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και θα επιφέρει την πλήρη εξομοίωση των ΠΠΥ όπως και την καθιέρωση του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Από τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Ανδρεαδάκης Βασίλης
Ο Γ. Γραμματέας
Κυριακάκης Μάριος