Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση με τον ΓΓ κ. Γεωργιάδη


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ και το συντονιστικό συμβασιούχων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που πήραμε από τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη ήταν οι παρακάτω:

  1. Η προκήρυξη για τους 725 βγήκε ΦΕΚ αλλά πρέπει να εγκριθούν πιστώσεις από το Γ.Λ.Κ.
  2. Ανανέωση για εργασία των συμβασιούχων πυροσβεστών για το 2013 θα γίνει, συνεπώς εντέλει θα απασχοληθούν ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ και όχι νέοι.
  3. Ο χρόνος ανανέωσης δεν έχει προσδιοριστεί διότι η ηγεσία έχει περιορισμούς λόγω τρόϊκας. Από τα λεγόμενα Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και Α.Π.Σ. ο χρόνος απασχόλησης θα είναι 5 μήνες και οι πιστώσεις για 1.500 άτομα. Στις 31/10 εκτιμάται ότι απολύθηκαν 1.710 συμβασιούχοι πυροσβέστες – 131 επιλαχόντες που προσλήφθηκαν, υπολείπονται 1.579 άτομα. Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση εφόσον έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο.
  4. Συζητήθηκε αρκετή ώρα το σχέδιο Π.Δ. για τα ωράρια εργασίας των Π.Π.Υ., συμβασιούχων και μονίμων πυροσβεστών που έχει προωθήσει το Υπουργείο σχετικά με 8ωρο, 12ωρο, 16ωρο, 24ωρο και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις περιορισμένες πιστώσεις για νυχτερινά, υπερωρίες και αργίες. Θέσαμε και τις προτάσεις μας σχετικά με την τροποποίηση του Ν.3938/11 όπως έχουμε θέσει και στην Επιτροπή του Α.Π.Σ. θα θιχτεί και το θέμα των αδειών.
  5. Συζητήθηκε και το θέμα των επιλαχόντων και την εφαρμογή των κενών σε βάθος τριετίας πού λήγει στις 10/02/2015. Προς το παρόν δηλώθηκε αδυναμία να γίνει απορρόφηση λόγω ελλείψεων πιστώσεων.
  6. Τέθηκε το θέμα των τριετιών και δηλώσαμε στον κ. Γενικό ότι αν δεν υπάρξει καταβολή τους στην επόμενη πληρωμή θα προβούμε σε κινητοποιήσεις και για το θέμα της ανανέωσης 5ετίας και για τα 150 €.
  7. Έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της παρακράτησης των 150 € και τον παραλογισμό των επιπλέον παρακρατήσεων των οδηγών.
    Θίξαμε την απάντηση του Υπουργού κ. Δένδια στην ΠΑΒ 914/18.10.12 «ωστόσο, για την χορήγηση του ανωτέρου επιδόματος στους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που εμπίπτουν λόγω συνάφειας ειδικότητας στο ρυθμιστικό πεδίο της υπ’ αριθμ. οικ. 2/16519/0022/24-02-2012 (Φ.Ε.Κ. 465 Β’/24-02-2012) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος εξετάζεται το ζήτημα της κατάρτισης και περαιτέρω προώθησης σχετικού σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης». Ο κ. Γενικός παραδέχτηκε ότι δεν έχει γίνει ακόμα ενέργεια για έκδοση ΚΥΑ για τα 150 € και συμφώνησε ότι κακώς γίνονται κρατήσεις για ΒΑΕ στους οδηγούς και η ΠΟΣΠΥΔ θα προχωρήσει σε νέες επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό.

Αναμένουμε ενέργειες του Υπουργείου ώστε να εξεταστεί το κόστος και οι κρατήσεις των Π.Π.Υ. και να συγκριθούν με το κόστος και τις κρατήσεις των μόνιμων πυροσβεστών.
Αναμένονται και οι κρίσεις Αξιωματικών τις επόμενες ημέρες.
Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις για τα παραπάνω.