Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή προς τον ΓΓ του Υποουργείου ΠτΠ


Αξιότιμε κ. Γενικέ καλές γιορτές.
Στις 14/11/2012, πριν 1 ½ μήνα περίπου που είχε πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ δεσμευτήκατε για μερικά εργασιακά θέματα που χρίζουν διευκρινήσεων, και είναι:
  1. Μας δηλώσατε ότι 2013-2014 οι Πυροσβεστικές Ακαδημίες θα είναι κλειστές. Βάσει Ν. 3938/11 η λίστα απορρόφησης ισχύει για 3 έτη και απορροφούνται 50% των κενών του Π.Σ.
    • Αν δεν γίνει απορρόφηση τελικά το 2013-2014 τι θα κάνει η πολιτική ηγεσία για την κάλυψη των επιλαχόντων; Απ’ όσο γνωρίζουμε τα κενά είναι περίπου 350 άτομα ήδη, συνεπώς το 50% είναι 175 άτομα.
    • Σας θυμίζουμε ότι οι εκπαιδεύσεις των Π.Π.Υ. είναι ανέξοδες για το Π.Σ. καθότι γίνονται στις ήδη υπάρχουσες κατά τόπους Υπηρεσίες οπότε έχουμε μηδαμινό κόστος.
    • Σας ερωτούμε, θα προβεί το Υπουργείο το 2013 στην πρόσληψη των 175 επιλαχόντων;
  2. Δεν έχουμε πάρει απάντηση για την εξέλιξη της προκήρυξης των 750 ατόμων. Θα προχωρήσει εντέλει η προκήρυξη αυτή;
  3. Πότε θα γνωρίζει τις ακριβείς δαπάνες το Υπουργείο για το έτος 2013 όσον αφορά τον χρόνο και τον αριθμό απασχόλησης των συμβασιούχων;
    • Σας θυμίζουμε ότι έχει λήξει η δεκαετία των συμβασιούχων πυροσβεστών (Π.Δ. 124/02, Π.Δ. 121/07)
    • Το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. θα προχωρήσει σε ανανέωση του υπάρχοντος προσωπικού καθότι οι απαντήσεις που παίρνουμε μέσω αναφορών στη Βουλή είναι ασαφείς.
    • Ποιες οι δαπάνες για τον χρόνο και τον αριθμό απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών; Ανανέωση πενταετίας θα γίνει; Αν ναι, πότε θα τροποποιηθεί το Π.Δ.; Αξιότιμε κ. Γενικέ σας υπενθυμίζουμε ότι στις 14/11 μας δηλώσατε ότι τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε νεότερα σχετικά με τις ανανεώσεις πενταετίας των συμβασιούχων πυροσβεστών και 1 ½ μήνα μετά καμία εξέλιξη δεν έχουμε, δεν αναφέρετε τίποτα στις επερωτήσεις και στις αναφορές στην Βουλή.
  4. Αξιότιμε κ. Γενικέ, σχετικά με το επίδομα των 150 € που αδίκως κόπηκε γνωρίζουμε ότι στοιχίζει περίπου 5.000.000 € και σε πρόσφατη αναφορά στη Βουλή ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Ν. Δένδιας μας απάντησε ότι όντως το δικαιούμαστε.
    Αξιότιμε κ. Γενικέ, οι συνάδελφοί μας είναι έντονα δυσαρεστημένοι από αυτή την περικοπή σε βαθμό που σκέφτονται:
    Α) Να μην οδηγούν τα σχετικά οχήματα.
    Β) Να μην ανανεώσουν τα επαγγελματικά διπλώματα οδήγησης εφόσον πλέον επωμίζονται μόνο ευθύνες και κινδύνους και πληρώνονται λιγότερα από τους μάχιμους πυροσβέστες και να γνωρίζουν ότι είναι οι μόνοι υπάλληλοι οδηγοί στο Ελληνικό Δημόσιο που δεν το χορηγούνται.
    Συνεπώς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια νομικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά προκειμένου να χορηγηθεί το παραπάνω επίδομα σε όλους τους Π.Π.Υ. και συμβασιούχους πυροσβέστες.
Επιπλέον, και ενώ τα σχετικά έγγραφα έχουν αποσταλεί από το ΑΠΣ στην ΥΔΕ και στην ΕΑΠ από τις 14/12, μέχρι και σήμερα 24/12, οι ΠΠΥ αποτελούν τους μοναδικούς εργαζομένους των σωμάτων ασφαλείας που δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη το δώρο Χριστουγέννων, δείχνοντας για ακόμη μία φορά η πολιτεία με τον τρόπο αυτό τον διαχωρισμό του προσωπικού σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
Αξιότιμε κ. Γενικέ, παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.