Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ - 13/11/2012


Είναι γνωστή σε όλους μας η οικονομική κατάσταση της χώρας μας.
 Είναι επίσης γνωστό ότι οι άνεργοι τείνουν να φτάσουν το 1 ½ εκατομμύριο. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν άνεργα μέλη και άλλες είναι ακόμα και όλοι τους άνεργοι.
 Όλα αυτά τα γεγονότα κάνουν επιτακτική την ανάγκη όλων μας για πάση θυσία διασφάλιση των κεκτημένων.
 Η τελευταία πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο ήταν η πρόσληψη των 4.000 Π.Π.Υ. και ιδιωτών πυροσβεστών, άγνωστο πότε και αν θα ξαναυπάρξει πρόσληψη στο δημόσιο τέτοιου αριθμού προσλαμβανομένων.
Η παραπάνω πρόσληψη έλαβε σάρκα και οστά στις 10/02/2012 μετά από ένα τιτάνιο περίπου 10ετή αγώνα της ΠΟΣΠΥΔ που είχε έναρξη στις 17/12/2003 με άπειρα συλλαλητήρια (άνω των 50), αγωγές, δικαστήρια, μηνύσεις, εξώδικα κ.λ.π.
 Από τους 4.000 οι 3.400 ήταν συμβασιούχοι πυροσβέστες και περίπου 50 πρώην συμβασιούχοι από την κατηγορία των ιδιωτών. Συνεπώς οι 3.450 τουλάχιστον εξασφαλίστηκαν σίγουρα για τα επόμενα 5 έτη.
 Έμειναν εκτός περίπου 1.750 συνάδελφοι. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απορρόφηση των 133 επιλαχόντων και κάποιων ακόμα από παραιτήσεις της προκήρυξης των 750 στην οποία έχουν περάσει. Συνεπώς εκτός ρύθμισης μένουν 1.600 συνάδελφοι, εκ των οποίων οι 750 είναι επιλαχόντες και δύναται να απορροφηθούν σε βάθος τριετίας, και οι υπόλοιποι 850 περίπου είναι συμβασιούχοι απόφοιτοι Δημοτικού μετά το 1980, του 2009 κ.λ.π.
 Για να επιτευχθεί η απορρόφηση και των υπολοίπων 1.600 συναδέλφων ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
 ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013!!!
 ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΟΙ 1.650 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΑΡΑ ΠΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ. 

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
 ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ.
 ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ-ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ-ΩΡΑΡΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΠΠΥ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟ.ΠΟ