Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σχετικά με την ίδρυση "ένωσης πενταετών"


Μετά από σύγχυση που δημιουργήθηκε στα μέλη μας σχετικά με την ιδρυθείσα "Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος" και την επίκλησή της στο "έλλειμα εκπροσώπησης των ΠΠΥ από την ΠΟΣΠΥΔ", θυμίζουμε σε όλους ότι το 2008 λήφθηκε απόφαση συνεδρίου της ΠΟΣΠΥΔ - με την οποία οι ιδρυτές της "Ένωσης" τότε είχαν συμφωνήσει και συνυπογράψει - ότι η επωνυμία της Ομοσπονδίας αλλάζει σε ΠΟΠΥΔ («Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυρόσβεσης Διάσωσης») και μέλη της Ομοσπονδίας (βάση του Καταστατικού Αρ. 4, Παρ 2) γίνονται τα Σωματεία όλης της χώρας τα οποία περιλαμβάνουν στην δύναμή τους εργαζόμενους στον τομέα της πυρόσβεσης - διάσωσης οι οποίοι απασχολούνταi στο ΠΣ.
 Η κατάθεση, συζήτηση και έγκριση της παραπάνω τροποποίησης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας έχει γίνει από τις 6 Ιουνίου 2012 και η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Υπενθυμίζουμε δε, ότι ήδη έχουν κάνει σχετικές τροποποιήσεις στα καταστατικά τους τα 28 από τα 35 σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας, οπότε δεν υπάρχει το παραμικρό έλλειμα -τυπική ή πρακτικό- στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
 Συνεπώς, τα όσα η "Ένωση" επικαλείται περί «έλλειψης εκπροσώπησης των πενταετών» δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, κάτι που εξάλλου έχει αποδειχθεί από τις πολλαπλές συνδικαλιστικές δράσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με θέματα που αφορούν στους ΠΠΥ, από την ψήφιση του σχετικού νόμου έχως και σήμερα.
 Υπενθυμίζεται δε ότι οι εν λόγω κύριοι - ιδρυτές κατά το πρόσφατο παρελθόν -όταν ακόμη ήταν συμβασιούχοι πυροσβέστες- είχαν προβεί στην δημιουργία "κίνησης" με κάθοδο ξεχωριστού ψηφοδελτίου στο τελευταίο συνέδριο, με αποτέλεσμα την διάσπαση της Ομοσπονδίας, πρώτη φορά στην ιστορία της. Επομένως, δεδομένου του παρελθόντος τους, η συγκεκριμένη κίνησή τους για την δημιουργία της "Ένωσης", καθόσον αυτή βασίζεται σε ψευδείς επικλήσεις, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως ακόμη μία διασπαστική τους κίνηση.

ΠΗΓΗ:ΠΟΣΠΥΔ