Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ- 19/10/2012


Στις 18/10, πριν την συνάντηση των Προεδρείων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Αρχηγό και του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και του Συντονιστικού των Συμβασιούχων.
Τους δηλώσαμε την κωλυσιεργία συγκεκριμένων Αξιωματικών του Π.Σ. προς επίλυση των προβλημάτων των Π.Π.Υ. και των συμβασιούχων με αποτέλεσμα την συσσώρευση των προβλημάτων. Για επιδόματα (150άρι), τριετίες, μεταθέσεις, ανανέωση πενταετίας δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Άλλωστε όλα τα θέματα που μας απασχολούν είχαν συζητηθεί με την ΠΟΣΠΥΔ και την Τρίτη το πρωί μεταξύ της ΠΟΣΠΥΔ και του Αρχηγού. Ουσιαστικά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη για τα θέματα που μας αφορούν, αναμένουμε διαταγή για της τριετίες (χρόνο επίδομα)
Σχετικά με τη συνάντηση των διασπαστών της «κωλοτούμπας» που ισχυρίζονται, ο κ. Αρχηγός δήλωσε κατηγορηματικά ενώπιον του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και Πρωτοβάθμιων Σωματείων ότι «οι διασπαστές πέρασαν για ένα γεια» και καμιά συνάντηση δεν είχε προγραμματιστεί, εκφράστηκαν και αμφιβολίες για τα γραφόμενα των Δ-Κ.
Όσοι έχουν αμφιβολίες ας επικοινωνήσουν με τον Υπασπιστή του κ. Αρχηγού τον κ. Δημητρακόπουλο (213.215760) για επιβεβαίωση.
Ομοίως έγινε, απ’ ότι μας είπαν, και στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. με τον κ. Γεν. Γραμματέα, που δεν ενημέρωσαν εγγράφως τι ειπώθηκε στα μέλη τους παρά τηλεφωνικά, (γιατί άραγε;), και τον Διευθυντή του Υπουργού καθώς και τη σουλατσάδα στο Υπουργείο προκειμένου να βγάλουν, οπωσδήποτε στον διάδρομο, και φωτό με τον κ. Υπουργό. Βλέπετε «φωτό διάδρομο με πρώην Υπουργό κ. Παπουτσή».
Και ο σοφός λαός λέει, «Ο λύκος δέρμα αλλάζει, τρίχωμα όχι», «όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο φαίνεται ο ποπός της».
Καλούμε τα μέλη μας να μην παραπλανούνται από τις μεγαλοϋποσχέσεις των Δ-Κ. ξέρουμε πλέον ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν.
Τέλος μετά την συνάντηση των Προεδρείων το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον αξιότιμο Γενικό κ. Γεωργιάδη και τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Περδίκη με την ΠΟΣΠΥΔ, το συντονιστικό των συμβασιούχων και Προεδρείων Πρωτοβάθμιων Σωματείων, όπου αναλύθηκαν εκ νέου τα προβλήματα παρότι είχαν ήδη πραγματοποιηθεί 3 συναντήσεις με τον Γ.Γ. κ. Γεωργιάδη. Αναμένουμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία ΑΜΕΣΕΣ λύσεις για τα 150 €, επιλαχόντες, τριετίες πενταετών και νέα πενταετία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.