Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση μελών απο την ΠΟΣΠΥΔ- 14/10/2012


Συνάδελφοι,
Στις 11/10 υπήρξε νέα συνάντηση με τον Γ.Γ. Πολ. Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και την ΠΟΣΠΥΔ.
Θίχτηκαν στον κ. Γενικό τα θέματα των 150 €, οι απαντήσεις του Υπουργείου σε αναφορές στη Βουλή, για τους 152 επιλαχόντες, για τη νέα πενταετία, αλληλογραφία με το Α.Π.Σ. κ.λ.π.
Για το θέμα των 150 € αναμένουμε ενέργειες από το Α.Π.Σ. ώστε να υπογραφεί νέα κοινή Υπουργική Απόφαση και να περαστούν τα 150 €. Αναμένουμε έμπρακτες ενέργειες τις επόμενες ημέρες.
Οι ταυτότητες έχουν φύγει όλες από το Α.Π.Σ.
Ζητήσαμε νέα πενταετία για τους 1.750 συμβασιούχους πυροσβέστες και μας δήλωσε ο κ. Γενικός ότι «συμβασιούχους θα προσλάβουμε σίγουρα» χωρίς προς το παρόν αριθμό και χρόνο απασχόλησης. Αναμένεται από όλους η συμφωνία με την τρόϊκα, η εκταμίευση της δόσης, ο προϋπολογισμός για το 2013 αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου.
Στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και απαντήσεις στα έγγραφα της ΠΟΣΠΥΔ από το Α.Π.Σ.
Θίχτηκαν η στασιμότητα επίλυσης των προβλημάτων καθώς και το θέμα της προκήρυξης των 750 ατόμων ώστε να απορροφηθούν Π.Π.Υ. στους 750 και να απορροφηθούν περισσότεροι επιλαχόντες στους Π.Π.Υ.
Τονίστηκε στον κ. Γενικό η αναγκαιότητα της χορήγησης των 150 € και η ΠΟΣΠΥΔ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη, συνδικαλιστική, δικαστική δραστηριότητα προκειμένου να ξαναχορηγηθεί στους συναδέλφους το επίδομα.
Την Πέμπτη το πρωί στις 18/10 καλούνται οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, μελών της ΠΟΣΠΥΔ και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ των συμβασιούχων, στην Αθήνα να ενημερωθείτε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση για το χρόνο και τον τόπο.
Τέλος οι γνωστοί διασπαστές, «κωλοτούμπες» κ.λ.π. διαδίδουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Σας γνωστοποιούμε ότι φέτος πληρώθηκαν 19 περιπτώσεις, έχουν δοθεί περίπου 19.800 €, εκκρεμούν 3 και το ποσό που υπάρχει στο Ταμείο ανέρχεται στα 250.000 € περίπου. Στο μέλλον αν συνεχιστεί η συκοφαντία, η ΠΟΣΠΥΔ χωρίς προειδοποίηση θα προχωρήσει σε ανάλογες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος και την υπόληψη των μελών της.