Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου Σωματείου Πύργου

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος και μέλη του Σωματείου Πύργου με τον Υπαρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου σήμερα στην Π.Υ. Πύργου τέθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα που απασχολούν πλήθος συναδέλφων:
Καθυστέρηση στην πρόσληψη συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Ως προς το θέμα αυτό η απάντηση του Αρχηγείου είναι πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από πλευράς Αρχηγείου, αλλά καθυστερεί λόγω έλλειψης χρημάτων . Δεν είναι βέβαιο ούτε το πότε, ούτε το αν θα δουλέψουν φέτος οι συνάδελφοι συμβασιούχοι πυροσβέστες.
Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν αλλάξει την ικανότητα στρατού τους σε Ι1 ύστερα από την Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.
Η θέση του Αρχηγείου γι αυτό το θέμα είναι πως η Γνωμοδότηση σίγουρα θα επηρεάσει την όποια απόφαση. Είναι Απόφαση Νομικών πολλών Υπουργείων, μας είπε χαρακτηριστικά!
Όταν διαβιβαστεί η Απόφαση στο ΑΠΣ, θα περιμένουν την απόφαση του Αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Συνάδελφοι αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δέχεται το Αρχηγείο αυτή την απόφαση και θα υπάρξει σοβαρό θέμα . Δεν θα περιμένουν την απόφαση του ΣΤΕ, ήταν ξεκάθαρο.
Ως προς του Μόνιμους Πυροσβέστες με αλλαγμένα Ι μας είπε πως γνωρίζουν πως υπάρχουν και στο Μόνιμο Προσωπικό και πως δικαιώθηκαν με αποφάσεις Δικαστηρίων.
Τι θα γίνει με τα 150 περίπου άτομα επιλαχόντων που δεν έχουν προσληφθεί ενώ υπάρχουν κενές θέσεις .
Η θέση του Αρχηγείου είναι πως θα προσληφθούν άμεσα. Ίσως και πριν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα Ι. Αύριο σε Συμβούλιο που θα γίνει πιθανόν να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα γιατί ως διαδικασία είναι απλή.

ΠΗΓΗ:ΠΟΣΠΥΔ