Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   
ΕΔΡΑ:ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ   ΛΑΡΙΣΑΣ
Δ/ΝΣΗ:ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ   6 – ΤΚ.41222
ΤΗΛ.:2410250708-532459  /2441028620 &  FAX 2441028620
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
(ΑΡ.ΚΑΤ:ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ:50/2004)

ΛΑΡΙΣΑ  6/1/2011 ΠΡΟΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΛΩΝ
Α. Π.1                          ΚΟΙΝ.ΠΟΣΠΥΔ
                                                                  ΣΩΜ.ΜΕΛΗ
Συνάδελφοι οι γιορτές πέρασαν και πιστεύουμε  συμφώνα με τα μηνύματα  που μας στείλατε  πως τις περάσατε όλοι  καλά .
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Περιφερειάρχης μας Κ. Μπέης μας ζήτησε να σας μεταφέρουμε μέσα από την σελίδα μας τις θερμότερες ευχές του για όλους εμάς καθώς και των οικογενειών μας . Επίσης μας επισήμανε πως τα Εργασιακά μας θέματα είναι σε καλό δρόμο και ότι το έτος 2011 θα  είναι για εμάς το έτος της τελικής μας δικαίωσης .
Εμείς τον ευχαριστούμε και προσδοκούμε να τον έχουμε για ακόμα ένα έτος στο τιμόνι της Περιφέρειας μας .
Στην διάρκεια των εορτών το σχέδιο νομού ξαναπέρασε για δεύτερη φορά από Υπουργικό Συμβούλιο , αυτό συμενει πως όποιες αλλαγές ήταν να γίνουν από την διαβουλευση έχουν γίνει . Το μόνο που γνωρίζουμε επίσημα είναι ότι το όνομα έχει αλλάξει και από Επικουρικοί Πυροσβέστες έχει γίνει  Πυροσβέστες  Πενταετούς υποχρέωσης ,κανένα άλλο στοιχειό δεν μας έχει δώσει ούτε το Υπ. αλλά ούτε και το ΑΠΣ ,  το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό και αυτό μας προβληματίζει ιδιαιτέρα.
Σύμφωνα με το έγγραφο Α.Π.3 4/1/2011 της Ομοσπονδίας μας έχει γίνει και αλλαγή στο άρθρο 4 στο σημείο β) για το εργατοτεχνικό προσωπικό από τα Δασαρχεία .Εάν έχει γίνει αυτό είναι πολύ σωστό γιατί το εν λόγω προσωπικό μετά το 1998 δεν έχει καμία σχέση με την Δασοπυρόσβεση και το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάλυπτε παρά πολλές θέσεις και μάλιστα χωρίς την προϋπόθεση να έχει υπηρετήσει 2008,2009,2010. Δηλαδή έδινε την δυνατότητα καθώς δεν ήταν διευκρινισμένο όποιος δούλεψε έστω και για ένα έτος στα Δασαρχεία να καλύψει μια από τις δικές μας θέσεις.
Πληροφορίες που όμως δεν μπορούμε να τις διασταυρώσουμε  λένε πως στο Νομοσχέδιο έχει προστεθεί και η Υ.Ε. , δηλαδή να έχουν δικαίωμα στον διαγωνισμό και οι συνάδελφοι που έχουν βγάλει το δημοτικό μέχρι το 1980 . Ευχάριστο εάν ισχύει.
Επίσης στο άρθρο που λέει για το πώς θα πληρωνόμαστε λένε πως έχει αλλάξει και πλέων αναφέρει πως δεν θα πληρωνόμαστε με τον κανονισμό ν2622/1998(Α-183) των Μονίμων Πυροσβεστών αλλά θα συνεχίσουμε να πληρωνόμαστε σαν Εποχικοί Πυροσβέστες .Αυτό μένει περίπου 750 ευρώ το μήνα όχι επιδόματα όχι πενθήμερα όχι νυχτερινά .Εάν αυτό το συνδυάσουμε και με μια μετάθεση μακριά από το σπίτι μας που το προβλέπει μέσα το σχέδιο τότε ποιος από εμάς ακόμα και εάν πέραση στον εποικημένο διαγωνισμό θα πάει για δουλειά ειδικά εάν έχει και οικογένεια Σε αυτή την περίπτωση και όλους να μας βάλουν μέσα θα είναι δώρο άδωρων. Ελπίζουμε να μην ισχύει.
Όσων αφορά το πόσες θέσεις θα βγούνε δεν έχει μπει τίποτα μέχρι τώρα στο Νομοσχέδιο καθώς και τα μόρια που πρέπει να έχουμε ώστε να προσπεράσουμε τους πολίτες .
Από χρήματα το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως στο προϋπολογισμό έχουν μπει χρήματα για να δουλέψουμε 7μηνο το 2011 αλλά όπως όλοι ξέρετε και το 2010 είχαν μπει χρήματα για 8μηνο αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Όσον αφορά τα στοιχειά που αυτές τις ημέρες πρέπει να πάμε στις Υπηρεσίες αποτελούν προσωπικά δεδομένα και θα θέλαμε να μην βγουν ποτέ από το ΑΠΣ γιατί τότε θα υπάρχει πραγματικά πρόβλημα .Αφού συλλέξει το ΑΠΣ τα στοιχειά και πάρει τις πληροφορίες να τα επιστρέψει η να τα καταστρέψει .
Αυτό έπρεπε να γίνει όταν ήμασταν και εργαζόμασταν στις υπηρεσίες , τα είχαμε ζήτηση και τότε μα μας το αρθήκαν. Τώρα μας τα ζητάνε για να δούνε λέει πόσοι έχουμε τα προσόντα του διαγωνισμού  ώστε να βγούνε οι θέσεις ακριβός ώστε να μην μπει κανένας πολίτης .Έχουν προσδιορίσει τα προσόντα; Εμάς πάντως δεν τα έχουν πει πια τελικά είναι. Μήπως τα προσόντα τα καθορίσουν έχοντας όλα τα στοιχεία σύμφωνα με πόσα λεφτά έχουν; Την οικογενειακή κατάσταση για ποιων λόγω την ζητάνε δεν την ξέρουν από την μισθοδοσία ; Έχει ζητηθεί ποτέ σε διαγωνισμό πριν βγει μάλιστα να ρωτούν τους υποψηφίους πόσα παιδιά έχουν για να τους πάρουν; Αυτά τα ζητάνε αφού βγει ο διαγωνισμός και ποτέ πριν. Τα ποινικά μητρώα θα τα πάρουν τώρα η όταν θα βγει ο διαγωνισμός ; Εάν δεν τα πάρουν τώρα τα στοιχεία δεν θα είναι σωστά η θα είναι κατά προσέγγιση.
Κάποια μέλη Συναδερφικών Σωματείων διαδίδουν πως έχουν πάρει διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο τής ΠΟΣΠΥΔ ότι και να μην τα πάνε δεν τρέχει και τίποτα .Τότε γιατί να μαζεύουμε στοιχεία κατά προσέγγιση. Τέτοια στοιχειά έχει και το ΑΠΣ Καθώς και η Ομοσπονδία μας .Εμείς σας καλούμε να πάτε όλοι να καταθέσετε τα στοιχειά με την παραπάνω επισήμανση σε ότι αφορά τα προσωπικά δεδομένα ,  αλλά για μια ακόμα φορά νομίζουμε πως η κίνηση αυτή δεν θα δόση ασφαλή αποτελέσματα , και εάν η καταγραφή από το ΑΠΣ καθυστερήσει από λίγο έως αρκετά μήπως πάει και το Νομοσχέδιο πίσω και χάσουμε το τραίνο άλλη μια φορά;. Αν η κίνηση αυτή είναι σε συνεργασία με το Υπ .τότε στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε αυτά τα ελλιπή στοιχειά περίπου τέλους Ιανουαρίου . Ελπίζουμε αυτό να μην πάει πίσω την ψήφιση του Νομοσχεδίου . Το Νομοσχέδιο μέσα προβλέπει ότι θα απορροφηθουμε σε βάθος τριετίας  γιατί ψάχνουμε τα χρήματα  φέτος  μόνο και όχι σε βάθος τριετίας; .Έχει αλλάξει κάτι και δεν ξέρουμε;
Αυτά όλα σας τα γράφουμε γιατί έχουμε και άλλες φορές πάει στην βρύση για νερό αλλά δεν ήπιαμε παίζει και ένα σενάριο εκλογών για την Άνοιξη και αυτό δεν μας αρέσει .
Ας προσγειωθούμε όλοι στην πραγματικότητα χωρίς υπερβολικούς ενθουσιασμούς και ας αναρωτηθούμε μερικά πράγματα ώστε να μην την ξαναπατησουμε άλλη μια φορά
Το πρόβλημα του Νομοσχεδίου είναι ότι δεν ξέρει κανείς τι γραφεί και όχι πόσα παιδιά έχει ο καθένας μας .
Αυτό πρέπει να μας πει ο Υπουργός το ΑΠΣ και η Ομοσπονδία μας
Συνάδελφοι το ξέρουμε πως όλα τα παραπάνω είναι γραμμένα με ύφος που δεν ταιριάζει με το τελείωμα των εορτών αλλά η μάχη τώρα δίνετε και δεν είναι καιρός για εφησυχασμό .
Πιέστε τους βουλευτές που γνωρίζει ο καθένας σας ώστε να τελειώσουμε μια ώρα νωρίτερα .Το Σωματείο μας είδη έχει προσεγγίσει δυο βουλευτές που θα είναι στην επιτροπή στην βουλή για το σχέδιο νόμου και αναμένουμε συνάντηση μαζί τους και θα σας ενημερώσουμε.
Τα συγκεκριμένα χαρτιά δεν είναι για διορισμό αλλά για συλλογή στοιχείων
Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί για έρθει η πραγματική ώρα της δικαίωσης.
                             Με τιμή
                    Για το Δ.Σ.
                    του  Σωματείου


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      
ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ      ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    ΤΗΛ.: 6973774868                  ΤΗΛ.: 6973934506