Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου απο την ΠΟΣΠΥΔ για την κινητοποίηση της Τετάρτης 6/6


Επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
 Επειδή αυτή την δουλειά την έχουμε κερδίσει με θυσίες σε ανθρώπινες ζωές, με ιδρώτα και αίμα, χωρίς ρουσφέτια και λοβιτούρες.
 Επειδή δεν μπορεί κάποιοι να αποφασίζουν κάποιοι πίσω από ένα γραφείο, γραβατομένοι και με την ασφάλεια των παχυλών μισθών που τους έχουμε πληρώσει όλοι μας και να παραμένουν εκεί που είναι και είναι εκτός πραγματικότητας και οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε τζάκια σπίτι τους να ξέρουν τι σημαίνει φωτιά.
 Επειδή σήμερα οι 1.906 θα γίνουν 1.500, αύριο 1.000 και μεθαύριο καθόλου.
 Επειδή οι 6 μήνες γίνονται 5 και αύριο 4 και μεθαύριο καθόλου (παρότι το Π.Δ. 121/2007 ορίζει 8 μήνες).
 Επειδή σήμερα έχει 160 επιλαχόντες που δεν έχει πάρει και αύριο μπορεί να μην τους πάρει καθόλου και ποτέ.
 Επειδή σήμερα έχει 900 συναδέλφους επιλαχόντες που πρέπει να τους πάρει σε βάθος 3ετίας και αύριο μπορεί να μην τους πάρει καθόλου και ποτέ.
 Επειδή λήγοντας οι συμβάσεις φέτος μπορεί αύριο να μην υπάρχει άλλη 5ετία για τους συμβασιούχους πυροσβέστες.
 Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο να μην υπάρχουν καθόλου.
 Επειδή και οι 5ετείς μπορεί αύριο από 150 ώρες τον μήνα που δουλεύουν, να είναι στις 165 και αύριο μπορεί να είναι 200 και απλήρωτοι!!! Και εκτός έδρας και νυχτερινά και εξαιρέσιμα υπέρ πατρίδος.
 Επειδή και οι 5ετείς φέτος τελειώνοντας η αντιπυρική περίοδος, με αποφάσεις των κέντρων εξουσίας κάποιων, θέλουν να βρεθούμε 500 και 600 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με 600 ευρώ μισθό ίσως και λιγότερο.
 Επειδή αύριο το πρωί μπορεί και να τους φταίνε και οι 5ετείς με τα διπλώματα με ή χωρίς 6 μήνες, οι ψιλοί και οι κοντοί, με ή χωρίς γιώτα, οι μεγάλοι και οι μικροί ηλικιακά, με σάκχαρο ή χωρίς, και επειδή υπάρχουν αρκετοί ακόμα λόγοι, επιβάλλεται την Τετάρτη το πρωί να κατέβουμε στην Αθήνα ένστολοι και με πλήρη εξάρτηση, και οι 5.385 πυροσβέστες, να δούμε πως αποφασίζουν και αγνοούν νόμους για την εργασία και την διασφάλιση της περιουσίας της χώρας. Και κάποιοι για να φανούν καλοί στους εγχώριους και μη τραπεζίτες.
 Και επειδή δεν πάει άλλο και δεν το έχουν καταλάβει, κατεβαίνουμε την Τετάρτη σε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα με πλήρη εξάρτηση.
 ΚΑΛΟΥΜΕ τους Προέδρους όλων των κομμάτων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΗΜ.ΑΡ., ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ κ.α.) να πάρουν θέση και να δώσουν το παρόν στην πορεία μας και να αναδείξουν το πρόβλημα μέσω δελτίων τύπου και συνεντεύξεων πριν είναι αργά.
 Καλούμε τους υγιείς δημοσιογράφους να επιτελέσουν το έργο τους αντικειμενικά και να αναδείξουν το πρόβλημα πριν «καεί το πελεκούδι» και ψάχνουμε να δούμε ποιος, τι έφταιγε και γιατί.
 Ώρα να δούμε ποιοι είναι δίπλα μας με έργα και ποιοι είναι μόνο λόγια.
 Καλούνται όλα τα μέλη στην Αθήνα, την Τετάρτη 06/06/2012 και ώρα 10.00 το πρωί πριν είναι αργά .
 Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την τοποθεσία.
 Η ΠΟΣΠΥΔ αποφάσισε να μην εισπράξει καμία συνδρομή από τους 1.906 συμβασιούχους πυροσβέστες προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια των συμβασιούχων πυροσβεστών δίνοντας το παρόν την Τετάρτη.
 Απαιτούμε άμεσα του 6μηνη εργασία των 1.906 συναδέλφων, ούτε 1 μέρα λιγότερο καθότι οι συνάδελφοι δεν θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας!! Και όχι 5 μήνες ή ίσως 6 μήνες για 1.500 άτομα και βλέπουμε, και, και, και. Δεν είμαστε ούτε φακές, ούτε ρύζια, ούτε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, πολύτεκνοι, που ζούμε επί το πλείστον σε ακριτικές, παραμεθόριες περιοχές και ξέρουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά.
 Σκεφτείτε το όλοι σας. Μας αφορούν όλους. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην εργασία.